Η ΕΠΟ πρέπει άμεσα να σχίσει το manual «ένας Τελικός γιορτή»

Βασίλης Μάστορας09 Μαΐου 2021

Οση καλή διάθεση κι αν έχει κάποιος δύσκολα θα ποντάριζε, έστω ένα ευρώ σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Η ιστορία των τελικών του Κυπέλλου τα τελευταία 20 χρόνια δείχνει ότι όλοι εμπλεκόμενοι στη διεξαγωγή ενός Τελικού, για να μην τα φορτώνουμε όλα στην ΕΠΟ, στραβά αρμενίζουν. 

Ο καβγάς ξεκινάει από τον ορισμό της έδρας και τελειώνει λίγες ημέρες μετά το σφύριγμα της λήξης. Γιατί μετά το 90ο λεπτό ανοίγει ένας νέος κύκλος συζήτησης για το ποιος φταίει, κι όπως πάντα άκρη δε βρίσκεται. Οι ευθύνες γίνονται μπαλάκι και η Αστυνομία είναι το μόνιμο θύμα, καθώς δεν έχει ούτε οπαδούς, ούτε επικοινωνιακό μηχανισμό. 

Το θέμα κάποια στιγμή ξεχνιέται, αλλά ζημιά όμως γίνεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το χειρότερο είναι ότι τα τελευταία 20 χρόνια η βία εμφανίζεται στους Τελικούς με ακρίβεια ελβετικού ωρολογιού. Ενώ θα περίμενε κάποιος το πάθημα να γίνει μάθημα, λέμε κάθε πέρσι και καλύτερα. 

Μέχρι και σ’ αγώνες που έγιναν με ελάχιστο κόσμο, αλλά και στον περσινό που λόγω covid-19 τηρήθηκε το αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο, πάλι υπήρξαν εντάσεις. Λες και κάποιος έχει ματιάσει τη διοργάνωση κι όλα πάνε στραβά, φθείροντας το προϊόν το οποίο ένας πάροχος τηλεοπτικού προγράμματος έχει πληρώσει ακριβά τα δικαιώματα.

Ολοι λέμε «ναι» στην παρουσία του κόσμου, ακόμη και στον φετινό Τελικό, καθώς γιορτή χωρίς προσκεκλημένους δε γίνεται. Αυτό πληροφορούμαι ότι θέλουν και οι άνθρωποι της ΕΠΟ, αλλά το πιθανότερο είναι η επιθυμία τους να βρει την αντίδραση των λοιμωξιολόγων. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ο Τελικός ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού θα διεξαχθεί με το αυστηρό πρωτόκολλο που διεξήχθη και ο περσινός. 

Οι αξιωματούχοι της ΕΠΟ και οι αποστολές των ομάδων, με την παρουσία κάποιων παιδιών για την ολοκλήρωση ενός event με τον τίτλο «Ο Τελικός μέσα από τα μάτια των παιδιών». Οπότε ο κίνδυνος να υπάρξουν εντάσεις, σχεδόν εξαφανίζονται. Είναι κρίμα όμως ένα τόσο μεγάλο αθλητικό γεγονός να γίνεται μεταξύ γνωστών και φίλων. Γιατί ακόμη κι αν δεν υπήρχαν τα μέτρα για τον covid-19 πάλι η εικόνα των κερκίδων θα ήταν θλιβερή για την αποφυγή επεισοδίων! Αυτό κι αν είναι ανέκδοτο.

FOCUS

H ελληνική Δικαιοσύνη μπορεί να αργεί αλλά δε λησμονεί. Μαθαίνω ότι μεθοδικά επιχειρείται να «δεθεί» μία υπόθεση που αφορά το ποδόσφαιρο, έγινε σε παρελθόντα χρόνο και έχει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς εμπλέκονται ισχυρά ονόματα του χώρου. Τόσο ισχυρά που να… προκύπτουν απρόοπτα και αδικαιολόγητα εμπόδια στην έρευνα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.