Η επιτυχία της ΠΑΕ Αρης και οι συζητήσεις… καφενείου

Βασίλης Μάστορας01 Αυγούστου 2020

H ΠΑΕ Αρης προχωρά πλέον την προσπάθεια να χτίσει μία αξιόλογη αγωνιστικά ομάδα, μετά την απαλλαγή από τα BAN. Αποτέλεσμα, προφανώς, της μεθοδικής δουλειάς του κ. Θόδωρου Καρυπίδη του Λαζάρου και των ανθρώπων που επέλεξε για να λύσουν το τεράστιο θέμα. Δούλεψαν αθόρυβα και κατάφεραν να πετύχουν κάτι σπουδαίο, που το περίμενε με αγωνία η κοινωνία του Αρη.
Ο κ. Καρυπίδης λοιπόν, έκανε κάτι πολύτιμο για την εταιρεία ΠΑΕ Αρης, ανεξαρτήτως από το αν ήταν δική του ευθύνη η δημιουργία των χρεών. Από τη στιγμή που τα βρήκε μπροστά του έπρεπε να τα διαχειριστεί και αυτό έκανε. Μεγάλη μερίδα της εγχώριας ποδοσφαιρικής κοινωνίας, ψάχνει εναγωνίως το πώς ο κ. Καρυπίδης, που προσφάτως δήλωσε ότι «δεν τον λένε Ωνάση», κατάφερε να βρει τα χρήματα για την ρύθμιση των απαιτούμενων ποσών που οφείλονταν στους Ούμπιντεθ, Μαγνταλένα, Σιστόν και Πορτίγια. Αυτό όμως δεν είναι δική τους δουλειά. Ούτε μικρομέτοχοι της ΠΑΕ Αρης είναι, ούτε έχουν έννομο συμφέρον. Απλώς για λαϊκή κατανάλωση το συζητούν στα καφενεία. Ο κ. Καρυπίδης κρίνεται εκ του αποτελέσματος κι αυτό έχει θετικό πρόσημο. Οπως εκ του αποτελέσματος κρίνονται οι ιδιοκτήτες των υπολοίπων ελληνικών ΠΑΕ. Ολα τ’ άλλα για το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ψιλά γράμματα.

Η απαλλαγή από τα ΒΑΝ ήταν η μητέρα των μαχών για τον διοικητικό παράγοντα της ΠΑΕ Αρης, μέχρι την επόμενη. Γιατί έτσι είναι το ποδόσφαιρο σ’ όλο τον κόσμο. Οι παράγοντες πιστώνονται τις επιτυχίες, η πίστωση όμως δεν είναι γραμμένη με ανεξίτηλο χρώμα. Τι σημαίνει αυτό; Οτι με όση επιείκεια κι αν αντιμετωπισθεί η πορεία του Αρη στο νέο Πρωτάθλημα, θα πρέπει να δημιουργήσει μία αξιόπιστη αγωνιστικά ομάδα. Κι αυτό δεν επιβάλλει πάντα μεγάλο μπάτζετ, αλλά έξυπνες κινήσεις.

FOCUS

Η απαίτηση της Super League1 να διεξαχθεί το μπαράζ της Ξάνθης με τον Απόλλωνα Σμύρνης, είναι μέσα στα πλαίσια της προκήρυξης, αλλά με τα δεδομένα που υπάρχουν μοιάζει με κωμωδία. Οπότε το πιο αξιοπρεπές θα ήταν να γίνει κλήρωση, από το να διασυρθούν οι δύο ομάδες σ’ ένα μπαράζ παρωδία.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.