Η επιθετική δυστοκία του ΠΑΟΚ έχει εξήγηση

Χρύσανθος Δοβλέτογλου16 Σεπτεμβρίου 2022

Από τον ΠΑΟΚ πέρασαν κατά καιρούς παίκτες που διέπρεψαν στην κορυφή της επίθεσης, με τελευταίο τον Αλεξάντερ Πρίγιοβιτς, ο οποίος αποχώρησε τον Ιανουάριο του 2019 και η αλήθεια είναι ότι από τότε ο Δικέφαλος δεν ξαναβρήκε γκολτζή μεγάλης κλάσης. 

Εναν παίκτη δηλαδή που θα είναι πραγματικός σκόρερ και θα «γεμίζει» την αντίπαλη περιοχή. Ο Σέρβος φορ είχε ολοκληρώσει την παρουσία του στην Τούμπα με την εντυπωσιακή επίδοση 55 γκολ σε 86 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, βάζοντας φαρδιά πλατιά την σφραγίδα του στις επιτυχίες της ομάδας.

Ακολούθησε ο Σφιντέρσκι, ο οποίος στις 3,5 σεζόν του στην ομάδα πέτυχε 35 τέρματα, είχε επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα, όμως, δεν κατάφερε ποτέ να καθιερωθεί και να... ξεκινάει η ενδεκάδα από αυτόν. Μοιράστηκε τη θέση με τον Ακπομ, μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020, όταν ο Άγγλος επιθετικός αποχώρησε για την Μίντλεσμπρο, ενώ στη συνέχεια είχε για συμπαίκτες στην γραμμή κρούσης τον Τσόλακ, ο οποίος δεν έπεισε, και για έξι μήνες ως δανεικό τον Κρμέντσικ. Τον Ιανουάριο του 2022 ο Σφιντέρσκι συμφώνησε με τους Σάρλοτ, ενώ ο Ακπομ είχε επιστρέψει ως δανεικός για να καλύψει το κενό του σοβαρά τραυματία Ολιβέιρα.

Ο καλός Ολιβέιρα μπορεί να κάνει τη διαφορά

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ήθελε τον Νέλσον Ολιβέιρα για να ηγηθεί στην γραμμή κρούσης. Ο 17 φορές διεθνής Πορτογάλος, όμως, στάθηκε άτυχος, καθώς τραυματίστηκε στην αρχή της περασμένης σεζόν, στον αγώνα με την Μποέμιανς, επέστρεψε προς το τέλος της χρονιάς, αλλά λίγο πριν το πρώτο επίσημο ματς με την Λέφσκι διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί κάταγμα στα πλευρά! Έτσι τέθηκε ξανά νοκ άουτ και ο ΠΑΟΚ συνέχισε να... βράζει στο ζουμί του.

* Ο Ολιβέιρα στον περσινό αγώνα με τον Άρη

Το «βαρύ» βιογραφικό του «μαρτυρά», ωστόσο, ότι έχει την προσωπικότητα και ότι μπορεί να κάνει την διαφορά τη φετινή περίοδο. Με πέρασμα από όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της πατρίδας του και, φυσικά, και την ανδρική, έχει αγωνιστεί, μεταξύ άλλων, σε Μπενφίκα, Λα Κορούνια, Ρεν, αλλά και στο αγγλικό πρωτάθλημα, 85 τέρματα στο ενεργητικό του, μερικά από αυτά στα κορυφαία πρωταθλήματα, υψηλές παραστάσεις έχει, οπωσδήποτε, την εμπειρία να ανταπεξέλθει και να λύσει το πρόβλημα του ΠΑΟΚ στο γκολ. Αρκεί, βέβαια, μέσα από την δουλειά να φτάσει στο 100% της ετοιμότητάς του.

Προσφέρει ο Μπράντον, αλλά όχι στις τελικές ενέργειες

Ο Μπράντον Τόμας είναι ταχύτατος, είναι φιλότιμος, προσφέροντας στην πίεση στην πρώτη πάσα, αλλά δεν είναι ο ποδοσφαιριστής που θα βρει τα αντίπαλα δίχτυα με ευκολία ή που θα κάνει την ατομική ενέργεια που θα του δώσει πλεονέκτημα έναντι των αντίπαλων αμυντικών. Είναι ενδεικτικό, ότι ο Ισπανός επιθετικός μετράει, μέχρι στιγμής, μόλις τέσσερις τελικές προσπάθειες στο πρωτάθλημα, όσες έχει και ο δεξιός μπακ της ομάδας, Λευτέρης Λύρατζης! Οπότε, η επιθετική δυστοκία μπορεί να εξηγηθεί εύκολα...


* Σκόραρε στην πρεμιέρα με τον Παναιτωλικό ο Μπράντον Τόμας

Ο σκόρερ Κούρτιτς και ο δημιουργικός Νάρεϊ

Ο ΠΑΟΚ περιμένει και φέτος από τον Κούρτιτς να... βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά στο σκοράρισμα. Ο Σλοβένος μετράει ένα γκολ ανά 2.5 προσπάθειες στην Super League, χωρίς, όμως, να έχει προσφορά στην δημιουργία φάσεων. Σε αυτή την κατηγορία ξεχωρίζει ο Νάρεϊ. Ο Γερμανός εξτρέμ έχει μοιράσει, έως τώρα, δύο ασίστ στο πρωτάθλημα, ενώ είναι δεύτερος σε πετυχημένα γεμίσματα (11/26), πίσω μόνο από τον Βαλμπουενά (17/35). Σε τέσσερα παιχνίδια μόνο ο πρώην παίκτης της Φορτούνα και ο Ζίβκοβιτς (1) έχουν μοιράσει ασίστ.


* Συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε πέρσι ο Σλοβένος

Οι επιλογές του Λουτσέσκου

Συνοψίζοντας, πλην του Ολιβέιρα οι επιλογές που έχει στα χέρια του ο τεχνικός του ΠΑΟΚ αυτή την στιγμή είναι ο Μπράντον Τόμας, ο οποίος, όμως, δεν είναι το κλασικό εννιάρι, ο Κούτσιας, ο οποίος δεν έχει εμπειρία για να σηκώσει ακόμη το βάρος, όπως έχει τονίσει, άλλωστε, και ο Λουτσέσκου, ενώ εκεί μπορεί να παίξει και ο Νάρεϊ, όμως, σε αυτή την περίπτωση ο ΠΑΟΚ στερείται ένα ποιοτικό ποδοσφαιριστή από τα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.