Ρωσία: Η επανάσταση των «πλουσιόπαιδων» κατά της εισβολής του Πούτιν στην Ουκρανία

Metrosport Team06 Μαρτίου 2022

Τα παιδιά των Ρώσων ολιγαρχών φαίνεται πως κάνουν τη δική τους επανάσταση καθώς τάσσονται κατά του πολέμου με την Ουκρανία αλλά και κατά του ίδιου του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Οι νεαροί χρησιμοποιούν για να εκφράσουν την αντίθεσή τους τα social media. Μεταξύ αυτών η κόρη του Ρομάν Αμπράμοβιτς, η κόρη εκπροσώπου του Κρεμλίνου και εκείνη του ίδιου του μέντορα του Πούτιν.

Οι αναρτήσεις τους δείχνουν τη θέση της ρωσικής νεολαίας – τουλάχιστον του πιο προνομιούχου κομματιού της- για τη σύγκρουση με την Ουκρανία, ενώ αποδεικνύουν και ένα σχετικό χάσμα μεταξύ της ηγεσίας και της νεολαίας της χώρας.Η Μαρία Γιουμάσεβα κόρη του συμβούλου του Πούτιν Βαλεντίν Γιουμάσεφ, έδειξε μέσω instagram την στήριξή της στην Ουκρανία. 


Ο πατέρας της υπήρξε καθοριστικός στην πορεία του Πούτιν προς την εξουσία, καθώς ο ίδιος ήταν ένας από τους πιο έμπιστους ανθρώπους του προκατόχου του Ρώσου προέδου, Μπόρις Γέλτσιν. Η Γιουμάσεβα, 19 μόλις ετών, ανήρτησε την άποψή της για τις κινήσεις του προέδρου στην Ουκρανία. Ανέβασε στο προφίλ της μια σημαία της Ουκρανίας, τις λέξεις «Όχι στον πόλεμο» και μια ραγισμένη καρδιά δίπλα από αυτό.

Η Ελισαβέτα Πέσκοβα, 24 ετών, κόρη του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ πόσταρε και εκείνη με τη σειρά της «Όχι στον πόλεμο» σε ανάρτηση στο Instagram. Η ανάρτηση κατέβηκε σε λιγότερο από μια ώρα, χωρίς εξήγηση γιατί.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.