Η Ελλάδα πάλεψε κόντρα στην Ουγγαρία, αλλά λύγισε στα πέναλτι

Metrosport Team14 Φεβρουαρίου 2024

Η Εθνική Ελλάδας πόλο γυναικών πάλεψε κόντρα στην Ουγγαρία, αλλά στη διαδικασία των πέναλτι λύγισε και ηττήθηκε με 13-11 (9-9 κ.δ.). Οι "γαλανόλευκες" θα αγωνιστούν στον μικρό τελικό με την Ισπανία για το χάλκινο μετάλλιο.

Τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου κατάφεραν νωρίς στην αναμέτρηση να πάρουν προβάδισμα δύο τερμάτων (1-3) με την Ειρήνη Νίνου να πετυχαίνει τρία τέρματα, αλλά οι Μαγυάρες απάντησαν άμεσα και ισοφάρισαν σε 3-3.

Η συνέχεια του αγώνα ήταν ανάλογη με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι στο σκορ. Στο τελευταίο οκτάλεπτο οι παίκτριες και των δύο ήταν νευρικές. Η Ελευθεριάδου 3':34'' πριν το φινάλε ισοφάρισε σε 8-8 και στη συνέχεια τα κορίτσια της Καμμένου πήραν προβάδισμα 8-9.

Η Ουγγαρία όμως ισοφάρισε σε 9-9 και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι. Εκεί οι παίκτριες της Ουγγαρίας ήταν πιο ψύχραιμες και επικράτησαν με 4-2, παίρνοντας την πρόκριση στον τελικό.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 6-6, 7-7, 9-9, 4-2 (πέναλτι)

Ουγγαρία (Μίχοκ): Μάγιαρι, Σίλατζι (2), Βάλι (1), Κούρουτς-Γκουρισάτι, Γκεραλντίνε, Πάρκες (3), Μάτε, Κούνα, Κέστελι-Νατζ, Λεϊμέτερ (2), Ριμπάνσκα, Τίμπα, Γκάρντα (1), Νέσμελι, Χόρβαθ.

Ελλάδα (Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου (1), Χυδηριώτη (1), Eλευθεριάδου, Ξενάκη, Ασημάκη, Νίνου (4), Βασιλική Πλευρίτου, Γιαννοπούλου (1), Μυριοκεφαλιτάκη (1), Σταματαοπούλου, Τριχά, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Πάτρα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.