Η «εκδίκηση» του Καμαρά

Βασίλης Βλαχόπουλος12 Μαΐου 2022

Δίχως την παραμικρή πρόθεση προσωποποίησης μιας συλλογικής προσπάθειας που οδήγησε στην 3η φετινή νίκη επί του ΠΑΟΚ σε τέσσερις αγώνες, αλλά με το χέρι στην καρδιά… πόσοι συγκρατήθηκαν όταν ο Αμπουμπακάρ Καμαρά άνοιξε το κοντρόλ και πέταξε στα σκουπίδια τη μοναδική στιγμή του πρώτου ημιχρόνου; Πόσοι έβαλαν στην εξίσωση το συμβόλαιό του και το ποσό της αγοράς του από τη Φούλαμ; Με πάσα ειλικρίνεια, προσωπικά το έκανα. 

Ομως, πρέπει να έχεις πολλά… κιλά καρύδια και κυρίως προσωπικότητα για να ξεπεράσεις τέτοια φάση όταν μάλιστα έχεις μετατραπεί σε σάκο του μποξ καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Φάνηκε ξεκάθαρα ότι ο Καμαρά τα έχει και τα δύο. Από την εκτέλεση (μετά την καταπληκτική πάσα του Ντάνιελ Μαντσίνι) στη φάση του γκολ, κυρίως όμως το απίστευτο coast to coast που έκανε στα τελειώματα του αγώνα όταν ο Ινγκασον δεν επέτρεψε να μπει το γκολ της χρονιάς.

Κι έτσι ο Αρης επανήλθε σε τροχιά εξασφάλισης μιας θέσης στην Ευρώπη γιατί αποδείχθηκε ότι φέτος ο ΠΑΟΚ είναι το φάρμακό του. Όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά, έρχονταν τα παιχνίδια με τον αιώνιο αντίπαλο. Μετά το 0-5 από τα Γιάννινα, το αρνητικό αποτέλεσμα με τον ΠΑΣ στα Playoffs και τώρα την ήττα από τον Ολυμπιακό.

Ηταν τόσο καλός ο Αρης στην Τούμπα; Σίγουρα είχε λογική. Αυτή τη φορά το σχέδιο δεν εμπεριείχε πειραματισμούς αλλά το σχήμα που η ομάδα ξέρει να παίζει. Δεν είχε αφορισμούς αλλά τους παίκτες που κουβαλούν αυτή την ομάδα εδώ και δύο χρόνια (πλην του Γκάμα). Και θα μπορούσε να αποδειχθεί πετυχημένο από το πρώτο ημίχρονο αν έλειπαν οι τσαπατσουλιές. Θα μπορούσε να είχε τελειώσει λίγα λεπτά μετά το 0-1 στη φάση της πεντακάθαρης ανατροπής του Ιτούρμπε όπου ο Μπριχ μάλλον «σφράγισε» μια κακή διαιτησία μη δίνοντας το πέναλτι. Δεν γίνεται να μην βλέπεις (έστω στο VAR) το χτύπημα στο πόδι του Παραγουανού. Ας είναι.

Βέβαια, τίποτε δεν τελείωσε. Ο Αρης χρειάζεται νίκη επί της ΑΕΚ για να τελειώσει τη δουλειά και να μην έχει άγχος στο τελευταίο παιχνίδι στα Γιάννινα. Προφανώς είναι στο χέρι του να ξεπεράσει και την κακοδαιμονία που έχει απέναντι στην «Ενωση» και να την κερδίσει σ’ ένα ματς που κυριολεκτικά καίγεται…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.