Η (εκ νέου…) αστοχία του Ρουμάνου προπονητή!

Αρις Νικολάκης30 Ιουλίου 2022

Η ανάληψη ή η απόδοση ευθύνης για ένα ναυάγιο, δε σημαίνει παράδοση ή αποχώρηση των υπεύθυνων. Σημαίνει διόρθωση των λαθών, τα οποία έφταιξαν. Αποκατάσταση κακώς κειμένων. Τακτοποίηση εκκρεμοτήτων. Αύξηση ισχύος.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι δοκιμασμένος κι επιτυχημένος – εκ των αποτελεσμάτων – στην παρελθούσα θητεία του. Στην παρούσα; Αφήστε τα, να πάνε! Πιστεύουμε ακράδαντα πως κι ο ίδιος συμφωνεί για την διαφορά της παρούσας με την παρελθούσα. Αρκεί, να θυμίσουμε πως από τον Μάιο στον Ιούλιο απολογήθηκε δυο φορές στους φίλους του «δικέφαλου» για τις αποτυχίες της ομάδας τους…

Το θέμα όμως, για τον ΠΑΟΚ δεν είναι πλέον, τι έγινε. Στο κάτω κάτω της γραφής… Ωμά, ψυχρά, κυνικά… Ό γέγονε, γέγονε. Τα μέλλει γενέσθαι, είναι το θέμα για τον ΠΑΟΚ.

Φυσικά, ο Ρουμάνος προπονητής έριξε τον ΠΑΟΚ στα βράχια στον πρώτο εφετινό ευρωπαϊκό πλου του. και στους δύο αγώνες με τη Λέφσκι εκτέθηκε – τα είπαμε και χθες – κι εξέθεσε με τις επιλογές του. Τούτο δε, επειδή έβαλε πολύ ψηλά τον πήχη. 

Εάν κι εφ’ όσον όσα λέει τώρα, τα έλεγε πριν τους αγώνες με τη Λέφσκι… Κουβέντα περί ναυαγίου δε θα γινόταν! Να έλεγε τα περί οικοδόμησης εκ θεμελίων νέας ομάδας. Να έλεγε πως θέλει χρόνο το μοντάρισμα της. Να έλεγε πως δεν είναι πανέτοιμος ο ΠΑΟΚ για τον πρώτο του πλου σε ευρωπαϊκές θάλασσες. Με λίγα λόγια; Να έλεγε τα αυτονόητα. Δεν τα είπε. Λάθεψε επικοινωνιακά. Αστόχησε Κι ο αποκλεισμός τον… ξεγύμνωσε!

Αυτή η επικοινωνιακή αστοχία του Ρουμάνου προπονητή ξύπνησε μνήμες εκείνης στο ξεκίνημα της παρελθούσας αγωνιστικής περιόδου. Τότε, όταν υπερεκτίμησε το ρόστερ του Αν κι ήξερε πως – κι εξ αιτίας του – ήταν ελλιπέστατο. Λέτε, να έκανε το ίδιο λάθος και στη παρούσα αγωνιστική περίοδο; Λέτε; Για να πάει ή να μην πάει το μυαλό μας στο… Το δις εξαμαρτείν ουκ προπονητή σοφού!

Δεν μπορεί βέβαια, ο Ραζβάν Λουτσέσκου να φαντάσθηκε μία ομάδα, η οποία θα έπλεε πρόσω ολοταχώς στις ευρωπαϊκές θάλασσες. Έβλεπε… Ορατά στοιχεία στους φιλικούς αγώνες και στις προπονήσεις. Με αυτά συνέθετε την εικόνα μιας ομάδας ικανής, να περάσει τη Λέφσκι. Ήταν σοβαρά στοιχεία. Δεν ήταν επιπόλαια. Ως εκ τούτου λογική ήταν η σύνθεση αυτής της εικόνας στο μυαλό του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Εδώ, ίσως και να υποτιμήθηκε η βουλγαρική ομάδα. Ακόμη ένα λάθος του Ρουμάνου προπονητή. Ίσως, να μην λήφθηκε ορθά υπόψη κι η προετοιμασία της για τον νυν υπέρ πάντων αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Οι τακτικοί μας επισκέπτες, σε τούτη εδώ την έπαλξη της «Μ», θυμούνται πως είχαμε αναγάγει σε θέμα αυτήν τη προετοιμασία της Λέφσκι!

Ανάμεσα λοιπόν, στην εικόνα την οποία συνέθεταν στοιχεία από φιλικούς αγώνες και προπονήσεις… Και στην εικόνα την οποία συνέθεσαν οι δύο αγώνες με τη Λέφσκι υπήρξε (ω του θαύματος;) άβυσσος! Σε αυτήν καταποντίσθηκε ο ΠΑΟΚ. Τα αίτια για τον καταποντισμό του στη άβυσσο μεταξύ των δυο εικόνων οφείλει να βρει, να μελετήσει, να αναλύσει και να εξηγήσει πάραυτα ο Ρουμάνος προπονητής. Ο χρεωμένος - συν τοις άλλοις - και με εκ νέου αστοχία επικοινωνιακή! Όλα αυτά, για να να βρει το ταχύτερον δυνατόν ο ΠΑΟΚ τον δρόμο του.

Με αφετηρία της αναζήτησης του, το χειροκρότημα του κόσμου προχθές στην Τούμπα. Αυτό, ως αντίδραση της κερκίδας στην δράση με το χειροκρότημα των παικτών προκαλεί την αναζωπύρωση των ελπίδων για την παρούσα αγωνιστική περίοδο…

Αρκεί βέβαια, διοικητική και τεχνική ηγεσία να καταστήσουν σαφές στον κόσμο πως εφέτος στόχος είναι η εκ θεμελίων ανέγερση νέας ομάδας. Ή δεν είναι;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.