Η δύσκολη μετάβαση σε ποδοσφαιρικούς ρυθμούς

Metrosport Team03 Μαρτίου 2023

Ρεπορτάζ: Γ. Καστάνης – Κ. Πετρωτός – Γ. Ζαϊρης: Ποιος να σκεφθεί τέτοιες ώρες το ποδόσφαιρο; Ποιος ή ποιοι μπορούν να έχουν στο μυαλό τους, πως θα διεξαχθεί ένας αγώνας τις επόμενες ημέρες, όταν ακόμη δεν έχει καταλαγιάσει η θλίψη, η στεναχώρια, η οργή για την δολοφονία δεκάδων νέων ανθρώπων;

Πόσα ψυχικά αποθέματα μπορούν να έχουν ακόμη και οι πρωταγωνιστές, όταν έρθει η ώρα για να παίξουν μπάλα; Άνθρωποι δεν είναι όλοι αυτοί; Μα φυσικά. Τις ίδιες σκέψεις που κάνουμε όλοι μας, αυτές τις πολύ δύσκολες ώρες, τις ίδιες σκέψεις δεν κάνουν και οι ίδιοι; Οικογένειες έχουν, παιδιά, γονείς, ανθρώπους που μετακινούνται και με τα μέσα μεταφοράς. Βαθύτατος ο πόνος που έχουν όλοι όσοι έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους. Δεν πρόκειται ποτέ να σβήσει. Δεν πρόκειται ποτέ να καταλαγιάσει.

Έφυγαν τόσο άδικα συνάνθρωποι μας. Υπάρχει έστω και στην άκρη του μυαλού μας, μια μικρή σκέψη για ποδόσφαιρο; Θα λέγαμε πως είναι απειροελάχιστη.

Οι παίκτες και τα μέλη της αποστολής του ΠΑΟΚ που ταξίδεψαν στην Λαμία για το παιχνίδι Κυπέλλου, συγκλονίστηκαν με όλα όσα είδαν. Επέστρεψαν στην βάση τους. Από σήμερα θα πρέπει να μπουν στο γήπεδο και να αφοσιωθούν όσο μπορούν, στις ποδοσφαιρικές τους υποχρεώσεις. Έλληνες και ξένοι. Δεν είναι εύκολο. Θα είναι πολύ δύσκολο. Ο ΠΑΟΚ έχει βιώσει τέτοιες καταστάσεις, πολύ δύσκολες στο παρελθόν. Έχασε δικά του παιδιά στην κοιλάδα των Τεμπών. Και τα τιμά, κάθε χρόνο.

Κάποια στιγμή οι ρυθμοί, σταδιακά θα επανέλθουν για τον ΠΑΟΚ όπως και για όλες τις ομάδες. Η μετάβαση σε καθαρά ποδοσφαιρικό επίπεδο, μόνο εύκολη δεν είναι. Όμως στην Τούμπα σκέφτονται όπως είναι λογικό και το πρακτικό σκέλος, αναφορικά με τους παίκτες που είχαν τεθεί νοκ άουτ από τον αγώνα Κυπέλλου. Και προφανώς θα έχουν την δυνατότητα να επανέλθουν στην διάθεση της τεχνικής ηγεσίας.

Θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τον Ολιβέϊρα που έχει οίδημα και το πλέον πιθανό είναι να προφυλαχθεί με αντίπαλο τον Ιωνικό. Ισως όμως, ίσως προλάβει τον αγώνα Κυπέλλου στην Λαμία, στις 8 Μαρτίου. Ένα ακόμη στοιχείο είναι πως ο Μπράντον, με την προύπόθεση ότι ξεπέρασε την ίωση, θα παίξει βασικός την κυριακή. Επίσης θα έχουν περισσότερες προπονήσεις στα πόδια τους, οι Καντουρί και Τσαούσης. Πρόκειται για δύο παίκτες, που τους υπολογίζει ο Λουτσέσκου και τους προορίζει για να δώσουν ανάσες, σε άλλους που έχουν ένα λογικό προβάδισμα για το αρχικό σχήμα.

Γενικά, μέσα σε όλη αυτή την θλίψη, την στεναχώρια, που διακατέχει όλους τους ανθρώπους στην κοινωνία μας, οι ρυθμοί, οι ποδοσφαιρικοί, θα επανέλθουν σταδιακά. Όπως και οι ρυθμοί σε όλη την κοινωνία. Ο ΠΑΟΚ που έχει θρηνήσει την απώλεια δικών του ανθρώπων, πριν από χρόνια και τους τιμά, όλη η οικογένεια των εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που υποστηρίζουν τον σύλλογο, συμμετέχουν σε αυτό το εθνικό πένθος. Και παράλληλα απαιτούν: Ποτέ ξανά να μην βιώσουμε σαν κοινωνία, ανάλογες καταστάσεις. Ποτέ ξανά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.