Η διαφήμιση της πραμάτειας καλά κρατεί για “Ντέλια”, Κουλιεράκη και όχι μόνο...

Στέλιος Γρηγοριάδης21 Ιανουαρίου 2023

Το να διαθέτεις καλούς νεαρούς παίκτες δεν αρκεί, αν θέλεις να τους πουλήσεις και είσαι μια ελληνική ομάδα που δεν παίζει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Πρέπει και να τους διαφημίζεις, προκαλώντας το ενδιαφέρον των σκάουτς και των λοιπών λαγωνικών.

Αυτή τη δουλειά κάνει ολοφάνερα στον ΠΑΟΚ ο Ζοσέ Μπότο. Οποτε του δίνεται η ευκαιρία διαλαλεί την πραμάτεια, κάνοντας focus φυσικά στον Κωνσταντέλια και τον Κουλιεράκη. Αυτή φορά, όμως, μιλώντας σε ιταλική ιστοσελίδα, το προχώρησε και παρακάτω:

«Η Ελλάδα, είπε, έχει ταλαντούχους παίκτες, αλλά είναι κρυμμένοι γιατί οι σύλλογοι δεν εμπιστεύονται τους νέους. (Πολύ σωστό αυτό, έτσι;). Στον ΠΑΟΚ έχουμε δύο Ελληνες που έχουν το ταλέντο για να παίξουν στη Serie A ή και σε άλλα μεγάλα Πρωταθλήματα. Ο ένας είναι κεντρικός αμυντικός, ο Κουλιεράκης, που είναι γεννημένος το 2003, και ο άλλος είναι ο Κωνσταντέλιας, επιθετικός χαφ και εξτρέμ, γεννημένος επίσης το 2003. Υπάρχουν και ξένοι παίκτες. Για παράδειγμα, σκέφτομαι τον τερματοφύλακα τον Κοτάρσκι, γεννημένος το 2000, τον Ντάντας, επίσης το 2000, που είναι δανεικός από την Μπενφίκα και τον Φιλίπε Σοάρες, που είναι γεννημένος το 1999».

Με άλλα λόγια, ο ΠΑΟΚ δεν ενδιαφέρεται να πουλήσει μόνο Κωνσταντέλια και Κουλιεράκη. Δεν θα έλεγε “όχι” ούτε για Κοτάρσκι, ούτε για Φιλίπε Σοάρες, ούτε και για Ντάντας, αν βέβαια τον κάνει δικό του. Ολοι οι διαθέσιμοι νεαροί πωλούνται, αρκεί να προκύψουν ενδιαφέρουσες προτάσεις. Και, βέβαια, σ' αυτή τη λίστα θα ήταν και ο Λύρατζης με τον Τσαούση, αν δεν είχαν την ατυχία να τραυματιστούν. Μόνο αυτούς δεν διαφήμισε ο Μπότο, γιατί αυτή την εποχή δεν παίζουν, άρα κανείς δεν μπορεί να τους “τσεκάρει”.

Ξέρω πολύ καλά ότι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ συγχύζονται όταν προβάλλουμε αυτού του είδους τις δηλώσεις, ή όταν αναφερόμαστε στο ενδιαφέρον διαφόρων ξένων ομάδων για παίκτες του ΠΑΟΚ. Ούτε λίγο ούτε πολύ, θεωρούν ότι συμπράττουμε κι εμείς στην προσπάθεια του ΠΑΟΚ να πουλήσει εμπορεύματα. Δεν είναι όμως έτσι. Ισα-ίσα. Εχουμε πει χιλιάδες φορές ότι δεν έχει νόημα να πουλάς αν δεν μπορείς ή δεν θέλεις να αντικαταστήσεις τους παίκτες που πούλησες με ακόμη καλύτερους. Αλλες χίλιες φορές είπαμε ότι τους νεαρούς δεν πρέπει για κανέναν λόγο να τους κάνεις τάληρα πριν προσφέρουν για κάποια χρόνια στην ομάδα, πριν συνδέσουν για τα καλά το όνομά τους με τον ΠΑΟΚ και τον κόσμο του, αλλά και πριν δημιουργήσουν υπεραξία έτσι ώστε αν πουληθούν στην ώρα που πρέπει να βγει ο ΠΑΟΚ περισσότερο ωφελημένος οικονομικά.

Τώρα, για παράδειγμα, να είστε σίγουροι όλοι ότι άνθρωποι της Αρσεναλ και της Σεβίλης παρακολουθούν αυτή την εποχή τον Κωνσταντέλια σε κάθε αγώνα. Πιθανότατα και άλλων ομάδων, που δεν έχουν πιάσει τα ραντάρ μας. Τον έχουν βάλει στο μικροσκόπιο και εξετάζουν σχολαστικά όλα τα χαρακτηριστικά του. Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει. Είτε το γράψουμε είτε δεν το γράψουμε, σημασία έχει ότι συμβαίνει και ότι... αρέσει πολύ και στον ΠΑΟΚ και στον ίδιο τον “Ντέλια”.

Το ζητούμενο παραμένει το ίδιο σ' αυτές τις περιπτώσεις. Να γίνεται σωστή διαχείριση και από τον ΠΑΟΚ και από τους ίδιους τους πιτσιρικάδες. Ο ΠΑΟΚ να ωφελείται πρώτα αγωνιστικά και ύστερα και οικονομικά. Και οι παίκτες να μη βιάζονται να κάνουν το άλμα, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να γκρεμοτσακιστούν. Αλήθεια, τι προκοπή έκανε μέχρι σήμερα ο Τζιόλης που έφυγε άρον-άρον, στα 19 του, με τις ευλογίες φυσικά και του ΠΑΟΚ; Στη Νόριτς σχεδόν δεν ακούμπησε και φέτος βολοδέρνει στην Τβέντε στην οποία τον έστειλαν δανεικό οι Αγγλοι. Αυτό ονειρευόταν όταν έμπαινε στο αεροπλάνο για να “πετάξει” προς το Νησί;

ΥΓ. Πέρα απ' όλα τα άλλα, εάν μπεις σε μια διαδικασία να πουλάς συνεχώς ό,τι καλύτερο διαθέτεις από νεαρούς, τι είδους νεό project με νεαρούς ακολουθείς; Eίναι project για να βγάζεις λεφτά, ή project για να κάνεις ομάδα; 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.