Η διαχείριση του... Γολγοθά για τον Άρη

Γιώργος Στράντζαλης14 Νοεμβρίου 2020

«Δέσμιος» στη ρουτίνα των προπονήσεων παραμένει ο Αρης σ’ ένα χρονικό σημείο που η ομάδα είχε βρει το ρυθμό της και ήξερε πώς να πάρει αυτό που ήθελε στο γήπεδο. Αυτή η χρονική συγκυρία, αρχικά με την αναβολή του αγώνα με την ΑΕΚ και έπειτα με την διακοπή των Πρωταθλημάτων, δημιουργεί εύλογο προβληματισμό στον Άκη Μάντζιο ο οποίος βλέπει για δεύτερη φορά σε τόσο σύντομο διάστημα τα πλάνα του να αναπροσαρμόζονται και τα (αγωνιστικά) σχέδια για την ομάδα του να πηγαίνουν… περίπατο.

Ο μεγαλύτερος προβληματισμός του έγκειται στην απουσία αγώνων και στον τρόπο διαχείρισης της απραξίας, πόσω δε μάλλον όταν με την επανέναρξη του Πρωταθλήματος ακολουθεί για τον Αρη ένα πρόγραμμα “βουνό” με σημαντικούς και συνεχόμενους αγώνες.

 Οι Κιτρινόμαυροι από τις 18 Οκτωβρίου μέχρι και τις 22 Νοεμβρίου που θα μπουν ξανά στο γήπεδο να παίξουν με τον Παναιτωλικό, θα έχουν δώσει μόνο ένα επίσημο παιχνίδι σε 35 μέρες (!), αυτό με τον Αστέρα Τρίπολης την 1η του Νοεμβρίου. Μετά την διακοπή προβλέπεται ένας αγωνιστικός Γολγοθάς, υπό την έννοια ότι μάξιμουμ ο Αρης θα κληθεί δώσει έξι αγώνες, ενδεχομένως και επτά, εφόσον οριστεί ημερομηνία (μέσα στον Δεκέμβριο) για το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Μετά το ματς στο Αγρίνιο βάσει προγράμματος παίζει με τον Ολυμπιακό, τον Ατρόμητο (εκτός), τον ΠΑΟΚ και τον ΟΦΗ (εκτός). Ενδιάμεσα, μέσα στον Νοέμβριο, θα οριστεί και το εξ αναβολής παιχνίδι με την ΑΕΛ στο Αλκαζάρ. Επόμενο είναι λοιπόν ο Άκης Μάντζιος να καλείται να διαχειριστεί την απουσία αγωνιστικού ρυθμού διατηρώντας τους παίκτες του σε συνεχή εγρήγορση. 

Αυτό γίνεται μέσα από τη διαδικασία των καθημερινών προπονήσεων, όμως δεν αποκλείεται να βρεθεί και μία ακόμα λύση. Σαν πρώτη σκέψη που “έπεσε” στο τραπέζι, είναι να διεξαχθεί ένα οικογενειακό δίτερμα μεγαλύτερης διάρκειας, έντασης και πίεσης και σε συνθήκες αγώνα στο “Κλεάνθης Βικελίδης” (πιθανόν σήμερα) ώστε η ομάδα να κρατήσει έναν στοιχειώδη αγωνιστικό ρυθμό πριν ξεκινήσει την εβδομάδα προετοιμασίας της για το ματς του Αγρινίου.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.