Η διαχείριση της απογοήτευσης

Γιώργος Ζαΐρης12 Δεκεμβρίου 2020

Οταν απουσιάζει το βαθμολογικό κίνητρο σε έναν αγώνα που κάτω από άλλες συνθήκες θα είχε τον χαρακτήρα του τελικού, το μεγάλο στοίχημα για τον προπονητή και τους παίκτες είναι η σωστή διαχείριση της απογοήτευσης από την απώλεια ενός στόχου που είχε θέσει η ομάδα. Ειδικά με τον τρόπο που το έχασε (το 0-2 στην Ολλανδία έγινε 3-2 και πολύ περισσότερο η ήττα από την Ομόνοια) είναι δύσκολο να μείνεις συγκεντρωμένος και πολύ περισσότερο διψασμένος σε ένα ματς γνωρίζοντας ότι η πλειοψηφία των οπαδών σου περίμενε ήδη το επόμενο που είναι αυτό με τον Αρη. 

Με δεδομένες και τις επιλογές του Γκαρσία (αναγκαστικό rotation) το ζητούμενο ήταν κάποιοι παίκτες να έδειχναν στον αγωνιστικό χώρο πως ήταν διψασμένοι να παίξουν έστω και σε «αδιάφορο» ματς. Σε αυτή την κατηγορία ξεχώρισε, μακράν από τους υπόλοιπους ο Ινγκασον που φαντάζει πλέον να είναι ένα βήμα πιο μπροστά από Βαρέλα και Κρέσπο για τη μια θέση στα στόπερ. Ακολούθησε ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης. Οι αποκρούσεις του στο πρώτο μέρος με τα δυο τετ α τετ κατά κύριο λόγο είναι το... εισιτήριο για να πάρει φανέλα βασικού πλέον και στα επόμενα ματς. 

Αλλά επειδή ακριβώς μιλάμε για τον Πασχαλάκη δεν απέφυγε και την αβίαστη γκέλα που ευτυχώς δεν στοίχισε στον ΠΑΟΚ. Με τον Ελ Καντουρί σε μέτρια μέρα και τον Μουργκ για μια ακόμη φορά... τσαπατσούλη είτε ως επιτελικός είτε ως χαφ, δεν ήταν παράδοξο πως ο Εσίτι ξεχώρισε ειδικά στο πρώτο μέρος. Και όταν λέμε ξεχώρισε αναφερόμαστε στο ανασταλτικό κομμάτι, γιατί δεν περιμέναμε χθες την επιβεβαίωση πως δεν μπορεί να δημιουργήσει παιχνίδι. Θα ήταν άδικο να κρίνουμε αυστηρά τον Τσόλακ, που ήταν εντελώς μόνος του μπροστά ή αν θέλετε και τον Κούτσια που δεν πρέπει να μείνει σε καμιά περίπτωση στο ότι χθες έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της ομάδας που συμμετείχε σε ευρωπαϊκό ματς αλλά πρέπει να συνεχίσει τη δουλειά έχοντας ως... «φάρο» τον Τζόλη. 

Η ουσία είναι πως σε ένα ματς που θα μπορούσε να είχε τον χαρακτήρα «αίμα και... άμμος» ο ΠΑΟΚ το διαχειρίστηκε καλά. Αλλά γνωρίζει καλά πως έχασε μεγάλη ευκαιρία φέτος να προχωρήσει και πρέπει να τον προβληματίσει γιατί την έχασε αυτή την ευκαιρία. Γνωρίζοντας πως πλέον έχει να ανέβει βουνό τις επόμενες σεζόν αφού θα καταποντιστεί στην ειδική βαθμολογία της UEFA πληρώνοντας τις κάκιστες ευρωπαϊκές σεζόν της τελευταίας πενταετίας.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.