Η χαρά του ποδοσφαίρου... Γκολ, χατ-τρικ και ανατροπές

Δημήτρης Μπασμπαρέλας06 Νοεμβρίου 2020

Η 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League επεφύλαξε “βροχή” από γκολ.

Σημειώθηκαν 93 τον αριθμό (!) σε 24 αναμετρήσεις, γεγονός που σήμανε αυτόματα και τη δημιουργία ρεκόρ στους ομίλους, αφού το προηγούμενο ήταν τα 81 τέρματα.

Η χαρά του ποδοσφαίρου για τους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους, από τη μία, αφού το γκολ είναι η πεμπτουσία του αθλήματος (εκτός κι αν έχασε η ομάδα τους) και από την άλλη η χαρά στους παίκτες του

στοιχήματος, οι οποίοι αρέσκονται να επιλέγουν παιχνίδια με πολλά γκολ.

Αρκεί βέβαια να κάνουν τις σωστές επιλογές και έχουν την κατάλληλη χημεία.


Οι ανατροπές

Δύο χατ-τρικ, πέντε ανατροπές και σημαντικά ρεκόρ έλαβαν χώρα κατά την 3η αγωνιστική των ομίλων.

ΠΑΟΚ, Νάπολι, Μπάγερ Λεβερκούζεν, Ραπίντ Βιέννης και Αρσεναλ ήταν οι ομάδες, οι οποίες βρέθηκαν πίσω στο σκορ και ανέτρεψαν την εις βάρους κατάσταση, παίρνοντας τους τρεις βαθμούς της νίκης.

*** Μοίρασαν “πεντάρες” Ρόμα και Χόφενχαϊμ. Για τους Ιταλούς; Τα δύο πρώτα γκολ του Μπόρχα Μαγιοράλ με τη φανέλα τη Ρόμα σε τρία ματς στο Europa.

Για τους Γερμανούς; Ουδέποτε είχαν κάνει τρεις νίκες και μάλιστα σε σερί σε ευρωπαϊκό όμιλο.


Το ρεκόρ του Κέιν

Σε 13 φετινά παιχνίδια με την Τότεναμ ο Κέιν έχει συμμετοχή σε 22 γκολ. Εβαλε 12 και μοίρασε 10 ασίστ!

Στην 300η του συμμετοχή με τους “spurs” έφτασε τα 200 γκολ με τον σύλλογο (σκόραρε στην εκτός έδρας νίκη με 3-1 επί της Λουντογκόρετς), όντας ο τρίτος πλέον σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου.

Χρειάζεται μάλιστα άλλα οκτώ για να φτάσει τον 2ο της λίστας, Μπόμπι Σμιθ, ενώ ο θρυλικός Τζίμι Γκρέιβς μετρά 266.

Το πρώτο του γκολ ήταν πάλι για το Europa σε ματς με τη Σάμροκ Ρόβερς τον Δεκέμβριο του 2011.

*** Ο Πέπε της Αρσεναλ έφτασε πλέον τα οκτώ γκολ συμμετοχή (τέσσερα γκολ και ισάριθμες ασίστ) σε εννιά ματς του Europa League.

*** Πέρασαν 37 ολόκληρα χρόνια για να σκοράρει αντίπαλος παίκτης στο Σέλτικ Παρκ. Ο Γιούλις της Σπάρτα Πράγας το πέτυχε μετά από τον Ερικ Μπλακ της Αμπερντίν το 1983.

*** Η Λέστερ είχε να βάλει τέσσερα γκολ σε ευρωπαϊκό παιχνίδι από το ντεμπούτο της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, το μακρινό 1961-62. Είχε νικήσει 4-1 την Γκλέναβον στο Κύπελλο Κυπελλούχων.

Επίσης, ο Κέλετσι Ιεανάτσο έχει συμμετοχή σε πέντε γκολ, στις δύο αναμετρήσεις, που ήταν βασικός στο Europa League (τρία γκολ, δύο ασίστ).


Τα “όργια” του Γιαζίτσι

Ο 23χρονος Τούρκος επιθετικός, Γιουσούφ Γιαζίτσι, συστήθηκε ξανά. Εκανε “όργια” στο Μιλάνο πετυχαίνοντας χατ-τρικ για τους «λιλουά» με αντίπαλο τη Μίλαν (3-0).

Φέτος, ήταν η δεύτερη φορά μετά τα τρία γκολ μαζεμένα στην Πράγα επί της Σπάρτα (4-1)! Είναι ο μόνος, που το έχει κάνει…

Μάλιστα, τη σεζόν 2019-20 είχε μόλις δύο γκολ για τον σύλλογο και την εθνική. Η Λιλ έσπασε το αήττητο των 24 αγώνων της Μίλαν δίχως ήττα, ενώ ήταν η μεγαλύτερη εντός έδρας ήττα για τους “ροσονέρι” από το 2011.

*** Η ΑΕΚ «έγραψε» ιστορία, αφού το 4-1 της Ουκρανίας κόντρα στη Ζόρια ήταν η μεγαλύτερη εκτός Ελλάδος νίκη της στις διοργανώσεις της UEFA, από κοινού με το 4-1 επί της Μακάμπι Χάιφα το 2002 στο ΓΣΠ της Κύπρου. Ηταν σε διπλά παιχνίδια για τον 3ο γύρο του Κυπέλλου UEFA.

*** Η Ρέιντζερς δέχτηκε τρία γκολ σε αγώνα υπό τον Στίβεν Τζέραρντ για τέταρτη φορά σε 133 αγώνες, με τρεις απ' αυτούς να εντάσσονται στο πλαίσιο του Europa League.

Ταυτόχρονα, το αυτογκόλ του Κόνορ Γκόλντον (Ρέιντζερς) για λογαριασμό της Μπενφίκα μετά από 60 δευτερόλεπτα είναι το γρηγορότερο αυτογκόλ, που έχει σημειωθεί ποτέ στο Europa League (από το 2009-10).

*** Τρομερός και ο Κάρλος Μπάκα. Σε 18 ματς του Europa ως βασικός έχει συμμετοχή σε 17 τέρματα.

Μετρά 12 γκολ και πέντε ασίστ. Είχε βάλει “ντοπιέτα” (δύο γκολ) σε αγώνα ευρωπαϊκό από τον τελικό του 2015 με τη Ντνίπρο, όταν ήταν στη Σεβίλλη.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.