Η ατυχία, ο Βαλτσίκ και η απερισκεψία στην τελική μπλόκαραν τον ανώτερο ΠΑΟΚ

Στέλιος Γρηγοριάδης31 Ιανουαρίου 2022

Κρίμα. Ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος από τον σούπερ κομπλέ χθες Ολυμπιακό, τον εξαφάνισε στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα του ντέρμπι, ήταν η ομάδα που δημιούργησε πολλές ευκαιρίες έναντι μόνο μιας του Ολυμπιακού (κι εκείνη από σύμπτωση που έφερε και το γκολ της ισοφάρισης), αλλά δεν κατόρθωσε να πάρει τη νίκη γιατί ήταν άτυχος, γιατί κάποιοι παίκτες του ενήργησαν επιπόλαια στην τελική προσπάθεια και γιατί ο Ολυμπιακός είχε κάτω από τα δοκάρια του έναν περίφημο Βαλτσίκ, που τον κράτησε όρθιο. Αντίθετα, ο Πασχαλάκης ήταν απλός θεατής σε όλο το ματς...

Με κατοχή 70-30 που είναι δύσκολο να την έχει μια ομάδα ακόμη και με τον πιο αδύναμο αντίπαλο της κατηγορίας, ο ΠΑΟΚ ήταν ο κυρίαρχος του παιχνιδιού στο πρώτο ημίχρονο και τον αδικεί το γεγονός ότι δεν πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα.

Από το ξεκίνημα κιόλας, έφτανε εύκολα στα καρέ του Ολυμπιακού και στο πρώτο 19λεπτο είχε ήδη χάσει τέσσερις ευκαιρίες από τις οποίες οι δύο ήταν κλασικές. Κι αν ο Βαλτσίκ δεν έκανε τέσσερις τρεις σωτήριες αποκρούσεις μέχρι το 45', ο ΠΑΟΚ θα είχε «κλειδώσει» τη νίκη από το πρώτο μισό του αγώνα. Βέβαια, κάποια στιγμή επιβραβεύτηκε η ανωτερότητά του με το ωραίο φάουλ του Ζίβκοβιτς και τη συμβολή του Μπα, αλλά τον πρόδωσε η τύχη αμέσως μετά, αφού η παιδαριώδης στραβοκλωτσιά του Καμαρά βρήκε τον Βιειρίνια να μην έχει προλάβει να “βγει”, η μπάλα έκανε το χατίρι του Τικίνιο και πήγε πάνω του κι εκείνος με κοντινή κεφαλιά ισοφάρισε.

Το μοναδικό αρνητικό στοιχείο για τον ΠΑΟΚ σ' αυτό το πρώτο ημίχρονο ήταν η αδυναμία να κυκλοφορήσουν οι παίκτες του την μπάλα για ένα περίπου δεκάλεπτο (30'-40'), δείχνοντας εγκλωβισμένοι στο πρέσινγκ ψηλά των αντιπάλων τους. Μόνο και μόνο χάρη σ' αυτό το γεγονός φάνηκε ότι υπήρχε στο γήπεδο και ο Ολυμπιακός. Ενας Ολυμπιακός γενικά σαστισμένος, αν όχι φοβισμένος, που, αν μη τι άλλο, έδειχνε ότι δεν πιστεύει πως θα φύγει αήττητος από την Τούμπα.

Και όντως δεν θα έφευγε αν η τύχη δεν ήταν φανερά με το μέρος του, αν δεν είχε Βαλτσίκ και αν στο τελευταίο διάστημα του αγώνα κάποιοι από τους παίκτες του δεν φέρονταν εγωιστικά, όπως είπε και ο Ραζβάν Λουτσέσκου, στην τελική προσπάθεια. Ο Μαρτίνς φόρτωσε κι άλλο την μεσαία γραμμή του με τον Μπουχαλάκη, ο Ολυμπιακός ισορρόπησε στην κατοχή της μπάλας, αλλά ήταν ανύπαρκτος επιθετικά, όπως και στο πρώτο ημίχρονο. 

Δεν δημιούργησε καμία ευκαιρία, ενώ ο ΠΑΟΚ, μολονότι δεν είχε την ενέργεια του πρώτου ημιχρόνου, έφτασε σε επτά περιπτώσεις κοντά στο γκολ. Ο Βαλτσίκ ήταν εκεί σε σουτ του Ζίβκοβιτς, ο Τσιγγάρας έπιασε ωραίο σουτ, αλλά η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι, ο Ακπομ φάτσα με την εστία καθυστέρησε να σουτάρει και κοντραρίστηκε κι ύστερα δύο φορές ο Ζαμπά και από μία ο Κούρτιτς και ο Λύρατζης θέλησαν να γίνουν ήρωες ενώ είχαν επιλογή να τροφοδοτήσουν συμπαίκτες τους. Ειδικά ο Ζαμπά, που αναστάτωσε την άμυνα του Ολυμπιακού, αλλά σ' αυτές τις δύο περιπτώσεις φέρθηκε απερίσκεπτα.

ΥΓ. Συγκλονιστική η απόδοση του Ινγκασον. Θαυμάσιος ο Ακπομ, που έκανε πολλή δουλειά. Μια ακόμη καλή εμφάνιση από τον Λύρατζη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.