Η ατυχία, η ανοησία και τα πολλά καπρίτσια της... «πόρνης» μπάλας που δεν αναλύονται

Στέλιος Γρηγοριάδης05 Μαρτίου 2022

Αγαπητή Metrosport

Στο ποδόσφαιρο πληρώνεις πολλές φορές μια ατυχία, ή μια ανοησία, ή και τα δύο. Συνέβη με θύμα την ΑΕΚ στο πρόσφατο ματς με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. 

Και έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η εξήγηση που έδωσε αυτός που έκανε την ανοησία, ο Μάνταλος, στην εκτέλεση του φάουλ με το οποίο ισοφάρισε ο Κούρτιτς και, όπως ο ίδιος δήλωσε, στάθηκε τυχερός. 

“Πήγα προς τα αριστερά γιατί πίστεψα ότι ο Κούρτιτς θα προσπαθήσει να περάσει την μπάλα με φάλτσο δίπλα από το τείχος”, είπε στους συμπαίκτες και τον προπονητή του ο αρχηγός της ΑΕΚ. Δεν έφτανε, δηλαδή, που άλλο ήθελε να κάνει ο Κούρτιτς και άλλο του βγήκε στην εκτέλεση, ήρθε και η φαεινή ιδέα του Μάνταλου να τραβηχτεί αριστερά για να δέσει το γλυκό. 

Πήγε να κάνει εξυπνάδα ο αρχηγός, αλλά έκανε γκάφα, ανοίγοντας διάπλατα το τείχος και έτσι από επίδοξος ήρωας έγινε περίγελος.

Εδώ, όμως, μπαίνει και ένα άλλο θέμα. Γιατί να υποψιαστεί ότι θα πάει η μπάλα δίπλα από το τείχος; Επειδη στο τείχος υπήρχαν μόνο τρεις. Ας έμπαιναν περισσότεροι. Ας ζητούσε ο Τσιντώτας κι άλλον ή άλλους. Επομένως, συνολική η γκάφα και όχι μόνο του Μάνταλου. 

Το οποίο προφανώς σημαίνει ότι η ΑΕΚ σ' αυτή τη φάση πλήρωσε περισσότερο την ανοησία και λιγότερο την ατυχία. Αν προσθέσουμε μάλιστα και την παιδαριώδη αντίδραση του Τσιντώτα που “κατάφερε” να μπει στα δίχτυα του πριν από την μπάλα...

ΥΓ. Εκείνο που είχε πλάκα είναι ότι κόπηκε η όρεξη των κουραστικών τηλεσχολιαστών να μας πρήξουν με βαθυστόχαστες αναλύσεις σχετικά με την ευφυή εκτέλεση του Κούρτιτς. Τους την έκοψε ο ίδιος ο άσος του ΠΑΟΚ με την αφοπλιστικά ειλικρινή δήλωσή του ότι απλά στάθηκε τυχερός.

 Ισως έτσι καταλάβουν οι... επιστήμονες του ποδοσφαίρου ότι δεν μπορείς να τα αναλύεις όλα. Πολλά από όσα συμβαίνουν σε ένα ματς είναι θέμα συγκυριών κι άλλα τόσα οφείλονται στα καπρίτσια της “πόρνης” μπάλας...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.