Η απουσία «καταλύτης» του Αρη και η διαχείριση του ψυχισμού του

Βασίλης Μάστορας17 Απριλίου 2022

Αυτή το φορά στο ντέρμπι Αρης-ΠΑΟΚ, περισσεύει η ανάγκη για το κέρδος των βαθμών. Σίγουρα για τον Αρη που παλεύει για την 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, αλλά και για τον ΠΑΟΚ

Ο «Δικέφαλος» θέλει να μειώσει τη βαθμολογική διαφορά από τον Ολυμπιακό και βεβαίως να μη βάλει σε κίνδυνο τη 2η θέση. Αρα έχει μεγάλο ενδιαφέρον το σημερινό ντέρμπι, για το οποίο μπαίνουν κάποια ερωτήματα τα οποία θα ζητήσουν απάντηση στα 90 λεπτά του αγώνα.

Ο Αρης θα πρέπει να διαχειριστεί την απουσία της τελευταίας στιγμής, αυτή του Λούκας Σάσα. Ο Βραζιλιάνος βγήκε νοκ άουτ και ο Μπούργος θα πρέπει να αναζητήσει μία αξιόπιστη λύση αντικατάστασης, ενός παίκτη καταλύτη για την αγωνιστική εικόνα του Αρη. 

Ο Σάσα βοηθάει με τα τρεξίματα του ανασταλτικά, αλλά έχει πολύτιμη συμμετοχή και στο επιθετικό τρανζίσιον όταν «κλέβει» την μπάλα. Στοιχεία τα οποία δεν είναι σίγουρο ότι θα μπορέσει να τα εξυπηρετήσει ο Ντουκουρέ το πιθανότερο είναι να πάρει τη θέση του. Ο Μπούργος που δεν σκιάζεται από τις απουσίες, σκέφτεται να ξεκινήσει ο Αρης ακόμη και με τρεις μέσους (Ντουκουρέ, Ματίγια, Ντιαγέ), αλλά με τον Αργεντινό δεν μπορεί κανείς ποτέ να είναι σίγουρος.

Ο προπονητής του Αρη μπορεί να μην είπε πολλά στις χθεσινές του δηλώσεις στο συνδρομητικό, αλλά δεν απέφυγε τον πειρασμό να δηλώσει ότι μπορεί να κάνει νέες εκπλήξεις σε θέματα προσώπων και τακτικής. Το συνηθίζει άλλωστε ο Μπούργος και απ’ ότι φάνηκε βγαίνει κερδισμένος. Οπότε λίγο πριν από τη σέντρα θα ξέρουμε ποιες αποφάσεις θα πάρει για την 11άδα.

Το δεύτερο ζητούμενο για τον Αρη είναι η διαχείριση του ψυχισμού που έχει μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ. Αν παρασυρθεί από τον ενθουσιασμό του, ίσως του βγει ξινό. Καθαρό μυαλό και συνεχή προσπάθεια από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό απαιτεί το ντέρμπι προκειμένου ο Αρης να φθάσει στον στόχο του. 

Εχει απέναντι του μία ομάδα η οποία συγκεντρώνει και εμπειρία και ποιότητα, οπότε η οποιαδήποτε λάθος προσέγγιση του αγώνα μπορεί να στοιχίσει. Ποιο είναι το ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ; Οτι θα πρέπει να αποδείξει ότι δεν «άδειασε» από ενέργεια και διάθεση μετά τον αποκλεισμό από τη Μαρσέιγ. Οσο για τις απουσίες Βιεϊρίνια και Ελ Καντουρί, είναι σημαντικές, αλλά υπάρχουν παίκτες στο ρόστερ για να τους αντικαταστήσουν.

Το κυριότερο για το Αρη; Οτι δεν θα πρέπει να ξεγελαστεί ποντάροντας στον παράγοντα κούραση του ΠΑΟΚ γιατί είχε αγώνα την περασμένη Πέμπτη. Μια τέτοια προσέγγιση θα ήταν ερασιτεχνική.

Σε κάθε περίπτωση οι αγώνες και περισσότερο τα ντέρμπι, κερδίζονται από την ομάδα που κάνει τα λιγότερα λάθη και έχει περισσότερη αποφασιστικότητα. Οι τακτικές μπαίνουν συνήθως σε δεύτερη μοίρα.

Αρα ο άξονας της επιτυχίας για την ομάδα που θέλει σήμερα περισσότερο τη νίκη, είναι να καταφέρει να καταθέσει στο χορτάρι την ποιότητα που έχει.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.