Η αποβολή του Αθανασιάδη στον Κολοβό εννιά χρόνια πριν!

Metrosport Team29 Σεπτεμβρίου 2021

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Κεσανλής

Η Σέριφ Τίρασπολ δραπέτευσε με 1-2 από το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» επί της Ρεάλ Μαδρίτης, γράφοντας μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις που έχουν συμβεί στο Champions League.

Την τιμητική τους έχουν οι δύο βασικοί Έλληνες ποδοσφαιριστές των Μολδαβών, Γιώργος Αθανασιάδης και ο Δημήτρης Κολοβός, καθώς διαφημίζουν την χώρα μας στο κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο MVP της χθεσινής αναμέτρησης, Αθανασιάδης και ο Έλληνας μεσοεπιθετικός έχουν συναντηθεί ξανά στο παρελθόν και μάλιστα, πρωταγωνίστησαν σε μια φάση που στιγμάτισε την αναμέτρηση.

Συγκεκριμένα, στις 27 Οκτωβρίου το 2012, ο 28χρόνος γκολκίπερ πραγματοποιούσε ντεμπούτο στον Πανθρακικό με αντίπαλο την Βέροια του Δημήτρη Κολοβού. Η παρθενική εμφάνιση του Αθανασιάδη δεν ήταν και η καλύτερη, καθώς μόλις στο 7΄λεπτό βγαίνει από την περιοχή του και ανατρέπει τον νυν συμπαίκτη του στην Σέριφ, Κολοβό, κοστίζοντας του την κόκκινη κάρτα.

Ο τερματοφύλακας της Σέριφ, πήρε την εκδίκηση του δύο χρόνια αργότερα πάλι με αντίπαλο την Βέροια. Ο Πανθρακικός αντιμετώπιζε την «Βασίλισσα του Βορρά» εκτός έδρας, με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη στο αρχικό σχήμα. Όμως, ο πορτιέρο του ΠΑΟΚ αποβλήθηκε μόλις στο 5΄λεπτό και την θέση του πήρε ο Αθανασιάδης. 

Μάλιστα, η πρώτη του επαφή με την μπάλα ήταν η απόκρουση της εκτέλεσης πέναλτι του πρώτου σκόρερ της Βέροιας τότε, του Μοχάμεντ Μπεν.

Στη συνέχεια, ο Αθανασιάδης κατέβασε «ρολά» και πήρε δίκαια το βραβείο του MVP της αναμέτρησης αλλά και της 22ης αγωνιστικής, με την ομάδα από την Κομοτηνή να φεύγει από την Βέροια με τον βαθμό της ισοπαλίας, χάρη τις εξαιρετικές επεμβάσεις του Έλληνα τερματοφύλακα.

Από εκεί και μετά, ο Γιώργος Αθανασιάδης είχε πάρει την φανέλα του βασικού τερματοφύλακα στο...σπίτι του για δύο διαδοχικά χρόνια, μέχρι που ο Πανθρακικός υποβιβάζεται και ο Αστέρας Τρίπολης τον κάνει κάτοικο Αρκαδίας.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.