Όμπλακ και Γιορέντε αποκαθήλωσαν την Πρωταθλήτρια Ευρώπης Λίβερπουλ!

Πέτρος Χαριζακλής12 Μαρτίου 2020

Απίστευτα πράγματα συνέβησαν στο «Ανφιλντ». Η πρωταθλήτρια Ευρώπης δεν κατάφερε να ανατρέψει το σκορ του πρώτου αγώνα (1-0) και παρά το γεγονός πως έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο και έχασε πολλές ευκαιρίες, τελικά λύγισε στην παράταση και έχασε με 2-3, με την «χρυσή» αλλαγή Γιορέντε να σκοράρει δύο γκολ και τον Όμπλακ να κρατάει τη Λίβερπουλ στο ένα γκολ στα 90 της κανονικής διάρκειας, αποκαθηλώνοντας την Πρωταθλήτρια Ευρώπης. Η Ατλέτικο έγινε η τέταρτη ομάδα που προκρίθηκε στους 8» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ολοκληρωτικό πρώτο μέρος για την Λίβερπουλ

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ολοκληρωτικά για την Λίβερπουλ που είχε τέσσερις μεγάλες ευκαιρία και άνοιξε και το σκορ στο τέλος αυτού. Αρχικά στο 14΄το δυνατό διαγώνιο συρτό σουτ του Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν έκανε τον Όμπλακ να προβεί σε δύσκολη επέμβαση. Είκοσι λεπτά αργότερα ο Σαλάχ έκανε ωραία ατομική ενέργεια και έστρωσε για τον Μανέ στο ημικύκλιο, ο Σενεγαλέζος έκανε το σουτ στην κίνηση με το δεξί και ο Όμπλακ μπλόκαρε με διπλη προσπάθεια. Δύο λεπτά αργότερα νέα ευκαιρία για την Λίβερπουλ. Σέντρα του Άρνολντ, βρήκε τη μπάλα ο Φιρμίνο και απέκρουσε ενστικτωδώς ο Όμπλακ. Το γκολ ήρθε για τους «κόκκινους» στο 43΄. Η φάση ξεκίνησε από εξαιρετική σέντρα του Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν και άπιαστη κεφαλιά από τον Βαϊνάλντουμ, με τη μπάλα να σκάει στο έδαφος και να καταλήγει στη δεξιά γωνία της εστίας του Όμπλακ.

Τρομεροί και στο δεύτερο μέρος οι «κόκκινοι»

Στο 48ο λεπτό ήταν η πρώτη ευκαιρία για την Λίβερπουλ στο δεύτερο μέρος. Ο Βαϊνάλντουμ βρήκε με μακρινή μπαλιά τον Σαλάχ που μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, το πλασέ του με το αριστερό σταμάτησε στην αγκαλιά του Όμπλακ. Εξι λεπτά αργότερα, δυνατό συρτό σουτ του Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν, έπεσε στη δεξιά γωνία της εστίας του ο Όμπλακ και απέκρουσε σε κόρνερ. Στο 60ο λεπτό η Λίβερπουλ έχασε κι άλλη ευκαιρία, με το πλασέ του Φιρμίνο να αποκρούει ο Ομπλακ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, η Ατλέτικο εμφανίστηκε στο παιχνίδι. Ο Ζοάο Φέλειξ έκανε δυνατό συρτό σουτ και ο Άντριαν απέκρουσε με διπλή προσπάθεια. Στο 67΄η Λίβερπουλ είχε δοκάρι με τον Ρόμπερτσον .Ωραία προσπάθεια από τον Σαλάχ, η μπάλα κόντραρε και ο Ρόμπερτσον πετάχτηκε για να πάρει την κεφαλιά, με τη μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα νέα ευκαιρία για την Λίβερπουλ! Δυνατό σουτ από τον Αλεξάντερ-Άρνολντ, ο Όμπλακ έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στο 85΄ οι «κόκκινοι» έχασαν ακόμη μια ευκαιρία.Σέντρα του Μίλνερ από τα αριστερά, κεφαλιά του Βαϊνάλντουμ και ανάποδο ψαλίδι από τον Μανέ, με τη μπάλα να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.