Η απίστευτη πρόκριση δίνει τρομακτικό push στον ΠΑΟΚ για το υπόλοιπο της σεζόν

Δημήτρης Κανελλάκης11 Φεβρουαρίου 2022

Ήταν εκπληκτικός ο τρόπος με τον οποίο ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε σε βάρος της ΑΕΚ και εξασφάλισε την συμμετοχή του στην ημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδας.

Για μια ομάδα που προκρίνεται με αυτό τον εντυπωσιακό τρόπο που το πέτυχε ο ΠΑΟΚ, η μεγαλύτερη επιτυχία δεν είναι αυτή καθεαυτή η πρόκριση, αλλά μια σειρά άλλα πράγματα, εξίσου, ίσως και πιο σημαντικά από το γεγονός ότι βρίσκεται στους «4» της διοργάνωσης.

Την στιγμή που ο ΠΑΟΚ δέχθηκε το γκολ από την ΑΕΚ, κανείς δεν μπορούσε να σκεφτεί κάτι άλλο εκτός από το ότι ήταν... τελειωμένος. Οτι έχει μείνει έξω από τον θεσμό που τα τελευταία χρόνια του έδωσε τις μεγαλύτερες ευκαιρίες για να υποστηρίξει προσπάθειες οι οποίες του έδωσαν την ικανοποίηση να πανηγυρίσει στο τέλος τους την κατάκτηση τίτλων.

Η ανατροπή που πέτυχε ο ΠΑΟΚ, στον χρόνο που την πέτυχε, με τις συνθήκες που την πέτυχε, υπό τα συγκεκριμένα ψυχολογικά δεδομένα που είχαν διαμορφωθεί, δεν συνιστά απλά θρίαμβο, αλλά ένα... θαύμα. Από αυτά που δεν γίνονται κάθε μέρα στο ποδόσφαιρο. Από αυτά που θέλει πολύ μεγάλη μαγκιά, πολύ μεγάλα ψυχικά αποθέματα, πολύ μεγάλη ικανότητα να ισορροπείς σε τεντωμένο σχοινί και να μην γκρεμοτσακίζεσαι.

Γι' αυτό και επιμένω ότι καλή η πρόκριση στους «4», αλλά άλλα είναι τα ακόμη καλύτερα για τον ΠΑΟΚ από το βράδυ της Τετάρτης.

Η πρόκριση αυτή του δίνει απίστευτη αυτοπεποίθηση. Δίνει το δικαίωμα στους παίκτες του να αισθανθούν ότι τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο. Ότι ακόμη και υπό τις δυσκολότερες συνθήκες μπορούν να βρουν τις λύσεις, να επιβιώσουν, να πετύχουν πράγματα που ουδείς πιστεύει ότι είναι εφικτά.

Τέτοιο push για το υπόλοιπο της σεζόν, τέτοιο σενάριο πρόκρισης, τέτοια ευκαιρία ενεργοποίησης του συνόλου των θετικών που έχει η ομάδα του Λουτσέσκου, νομίζω, κανείς δεν θα μπορούσε να το φανταστεί.

Ο τρόπος της πρόκρισης κόντρα στην ΑΕΚ αποτελεί μια απίστευτη παρακαταθήκη για τον ΠΑΟΚ, πάνω στην οποία μπορεί να πατήσει για να δείξει άλλα πράγματα και νικήσει αδυναμίες που πολύ τον ταλαιπώρησαν έως τώρα.

Τα πάντα, πλέον, είναι στο χέρι του Λουτσέσκου και των παικτών του...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.