Η απελπισία έγινε πίστη και ελπίδα για τίτλο χάρη στη θεαματική μεταστροφή στα πλέι οφ

Στέλιος Γρηγοριάδης19 Μαΐου 2021

Aγαπητή Metrosport

Κακά τα ψέματα. Μετά τη ανώμαλη προσγείωση από την ευφορία που προκάλεσε η πρόκριση επί της Μπενφίκα, όταν ήρθαν δηλαδή ο αποκλεισμός από την Κράσνονταρ και οι ισοπαλίες με τον Ατρόμητο και τον Βόλο, δεν έμεινε ούτε ένας ΠΑΟΚτσής που να πιστεύει ότι η ομάδα του είναι ικανή να διεκδικήσει το Πρωτάθλημα. Το ίδιο και ο Ιβάν, που άφησε ευχαρίστως τον Αμπέλ Φερέιρα να πάει στη Βραζιλία και αποφάσισε να δοκιμάσει το πείραμα που λεγόταν Πάμπλο Γκαρσία.

Από εκεί και πέρα, όσο κυλούσε η σεζόν, ιδιαίτερα μετά τις πέντε πρώτες σερί νίκες με τον Γκαρσία στον πάγκο, γινόταν ολοένα και πιο αντιληπτή απ' όλους η έλλειψη ποιότητας στο ρόστερ. Ποιότητας, εννοείται, που να μπορεί να υποστηρίξει προσπάθεια για κατάκτηση όχι μόνο του Πρωταθλήματος αλλά και του Κυπέλλου. Με μια τέτοια παραδοχή, κανείς δεν είχε πλέον την απαίτηση να πανηγυρίσει έναν τίτλο. Κι όταν ήρθαν εκείνη η απίστευτη ήττα με 3-0 από τον Παναθηναικό, στη δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ και η ισοπαλία με τον Αστέρα στην τρίτη, αρχίσαμε να αναρωτιόμαστε μην τυχόν ο ΠΑΟΚ “προλαβαίνει” να βγει τέταρτος ή πέμπτος. Ταυτόχρονα, παρακαλούσαμε να τελειώσει επιτέλους η σεζόν, μήπως και το καλοκαίρι γίνει σοβαρή δουλειά ώστε να δημιουργηθεί πάλι μια ομάδα που να μοιάζει με ΠΑΟΚ.

Ομως, στο ζενίθ της απελπισίας, έγινε το κλικ της μεταστροφής. Νίκη με Ολυμπιακό, νίκη με Αρη, “ξενέρωμα” πάλι με Παναθηναικό (0-0 στην Τούμπα), νίκη με ΑΕΚ, νίκη πάλι με Αρη και νάσου ο ΠΑΟΚ δεύτερος, σώζοντας την παρτίδα για την Ευρώπη, αλλά και για το γόητρό του. Ναι, από πολύ νωρίς όλοι έπαψαν να πιστεύουν στον τίτλο, αλλά κανείς δεν μπορούσε να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι ο ΠΑΟΚ θα τερματίσει πίσω από τον Αρη, ή και ότι δεν θα ξεπεράσει την καταγέλαστη φετινή ΑΕΚ.

Παράλληλα, η ομάδα νίκησε άλλες δύο φορές την ΑΕΚ στους ημιτελικούς του Κυπέλλου και βρέθηκε στον τελικό, έτοιμη να παλέψει για τις πιθανότητές της, με πολύ καλή πλέον ψυχολογία και με σαφώς καλύτερη αγωνιστική συμπεριφορά. Τώρα, ναι. Ολοι ελπίζουν. Ολοι πιστεύουν. Τώρα, αν μη τι άλλο, όλοι αισθάνονται ότι μπορούν περιμένουν έναν ΠΑΟΚ που θα “χτυπήσει” στα ίσα τον Ολυμπιακό και που είναι πολύ πιθανό να κατακτήσει το τρόπαιο αν φανερώσει τις αρετές που τον οδήγησαν σε όλες τις τελευταίες νίκες του.

ΥΓ. Αυτός, ο προβληματικός φετινός ΠΑΟΚ, βγήκε δεύτερος στο Πρωτάθλημα και διεκδικεί το Κύπελλο στον τελικό. Με βάση το ελλειμματικό έμψυχο δυναμικό του, ακόμη και να χάσει στον τελικό, η σεζόν θα είναι πετυχημένη. Αν νικήσει, θα μιλάμε για μεγάλη επιτυχία. Με βάση, όμως, τη δυναμική του ΠΑΟΚ και του ιδιοκτήτη του και με βάση τα δύο (και όχι ένα) πολύ πρόσφατα νταμπλ, αν ο ΠΑΟΚ δεν πάρει το Κύπελλο, η χρονιά θα είναι 100% αποτυχημένη. Γιατί δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία όταν σε δύο ταμπλό τρέχουν μόνο δύο και εσύ βγαίνεις και στα δύο δεύτερος. Ας μη γελιόμαστε. Με τον Ιβάν στον ΠΑΟΚ, ένας μόνο είναι ο αντίπαλος. Ο Ολυμπιακός. Δεν υπάρχει άλλος.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.