Η απάντηση Χαρδαλιά για τη μουσική στα μαγαζιά

Metrosport Team28 Μαΐου 2021

Σε αυστηρό ύφος απάντησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, σε ερώτηση δημοσιογράφου που αφορούσε στην επαναφορά της μουσικής στα καταστήματα και στο επερχόμενο «αντάρτικο» επιχειρηματιών. «Η μουσική αυξάνει το ρίσκο μετάδοσης του ιού κι αυτό έχει αποδειχτεί παγκοσμίως. Δεν είναι πολιτική απόφαση, ούτε έχει να κάνει με το τι λέω εγώ. Έχει να κάνει με την απόφαση της Επιτροπής που εκφράζει τους ενδοιασμούς της. 

Όπως ξέρετε αν έχει μουσική, τραγουδάμε, μιλάμε πιο δυνατά κι έτσι εκφέρουμε περισσότερα σταγονίδια. Επίσης, το τραγούδι φέρνει και χορούς, άρα μη τήρηση των αποστάσεων. Επίσης, η μουσική αυξάνει και την κατανάλωση του αλκοόλ που δημιουργεί μία χαλάρωση», εξήγησε ο κ. Χαρδαλιάς.

Τόνισε ότι «πρέπει να σταματήσει η λογική του παραλόγου. Καταλαβαίνουμε την αγωνία των επιχειρηματιών, όμως, πρέπει να προχωρήσουμε βήμα – βήμα. Δεν μπορεί την ώρα που έχουμε θρηνήσει τόσα θύματα να μιλάμε για αντάρτικο», είπε ο κ. Χαρδαλιάς και συμπλήρωσε ότι «Αν κάποιοι θεωρούν ότι πρέπει να τινάξουν στον αέρα τη στρατηγική μας, να είναι έτοιμοι να πληρώσουν και το τίμημα, όπως ο νόμος ορίζει».

Σημείωσε ότι η μουσική θα επανέλθει, με βάση την επιδημιολογική εικόνα της χώρας. «Είμαστε σε μία καλή κατάσταση, αλλά και σε μία κρίσιμη καμπή», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.