Η αντίστροφη μέτρηση για τον Αρη, ο Μπράμπετς και οι 13 νεοαποκτηθέντες

Βασίλης Μάστορας15 Ιουλίου 2023

Τελικά ο Μπράμπετς παρέμεινε στον Αρη κι έτσι η φουρτούνα έγινε… μπουνάτσα. Το πού βρίσκεται η αλήθεια ή το ψέμα, αν δηλαδή όλα ήταν έτοιμα για να αλλάξει φανέλα ο Τσέχος και τελικώς οι αντιδράσεις τον κράτησαν στον Αρη ή αν παραμονή ήταν επιλογή του ποδοσφαιριστή λίγη αξία έχει πλέον. Ο Μπράμπετς θα συνεχίσει να αποτελεί έναν από τους ισχυρούς αμυντικούς πυλώνες του κέντρου της άμυνας του Αρη κι αυτό είναι που έχει μεγαλύτερη αξία.

Η παραμονή του Τσέχου, δίνει την πολυτέλεια του χρόνου στον Παλίκουτσα για την αναζήτηση ενός ακόμη στόπερ που θα είναι το back up των Μπράμπετς και Φαμπιάνο. Ο Ροζ μπορεί να είναι μία επιλογή, αλλά αν είναι να «παίξει» δεύτερο ρόλο, τον «παίζει» και στη Λέγκια όπου έχει 500.000 ευρώ συμβόλαιο.

Ποσό απαγορευτικό για τον Αρη, ο οποίος, ίσως υπό άλλες προϋποθέσεις, θα συζητούσε την μεταγραφή του. Αυτή τη στιγμή ούτε ο παίκτης βλέπει ότι υπάρχουν προϋποθέσεις για να γίνει ο «γάμος», αλλά ούτε και ο Αρης έχει τη διάθεση να υπογράψει ένα ακριβό συμβόλαιο.

Οι «κίτρινοι» μετρούν πλέον αντίστροφα για τον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα. Ο αντίπαλος τους θα γίνει γνωστός την επόμενη Πέμπτη κι όλα είναι ανοικτά. Μετά το 1-1 μεταξύ Αραράτ και Εγνατία, είναι δύσκολες οι προβλέψεις. Θεωρητικά η Αρμένιοι είναι το φαβορί για την πρόκριση, από αυτό το ζευγάρι, γιατί έχουν μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εμπειρία και καλύτερο ρόστερ. Απ’ ότι φάνηκε όμως στο… χορτάρι η θεωρία πάει περίπατο.

Θεωρητικά πάντα, ο Αρης είναι το φαβορί, ανεξαρτήτως από το ποια ομάδα από τις δύο ομάδες θα βρει απέναντι του στις 27 Ιουλίου. Τα ερωτηματικά για εικόνα που θα παρουσιάσει η ομάδα στον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα παραμένουν. Με κριτήριο τα φιλικά τεστ, ο προβληματισμός είναι τεράστιος. Συγχρόνως όμως είναι και άδικο να ακούγονται επικριτικές κουβέντες για μία ομάδα που στο μεγαλύτερο διάστημα των αγώνων δεν χρησιμοποίησε πολλούς από τους νεοαποκτηθέντες. Αυτό είναι το αισιόδοξο σενάριο.

Ότι δηλαδή ο Αρης με πολλά νέα πρόσωπα στην 11άδα θα είναι εντελώς διαφορετικός. Υπάρχει όμως και το ρίσκο που πάντα υποκρύπτεται όταν αλλάζει σχεδόν το 50% του ρόστερ. Οι «κίτρινοι» πραγματοποίησαν 13 συνολικά μεταγραφές με τελευταίες τους Κάρλσον, Μορόν και Ζαμόρα. Ο αριθμός είναι εντυπωσιακός, αλλά η αριθμητική ενίσχυση ενός ρόστερ μπορεί και να μην κεφαλαιοποιηθεί. Το τελευταίο είναι το ζητούμενο. Μπορεί η απόκτηση μεγάλου αριθμού ποδοσφαιριστών να θεωρείται από κάποιους επιτυχία, αλλά το κέρδος θα είναι η αγωνιστική τους προσφορά μέσα στο γήπεδο.

Οπότε καλό είναι οι φίλοι του Αρη να κρατούνε μικρό καλάθι. Εχει δρόμο ακόμη η προσπάθεια οι νεοαποκτηθέντες να γίνουν ομάδα και να καταθέσουν στο γήπεδο το οποίο ταλέντο έχουν. Για όσους έχουν ασθενή μνήμη, ο Αρης είχε κάνει καλύτερες μεταγραφές τα προηγούμενα χρόνια, αλλά λίγες μόνο φορές εισέπραξε μέσα στο γήπεδο την ποιότητα τους. Αρα χρειάζεται χρόνο για να αξιοποιήσει τις μεταγραφές. Αρκεί όμως μέχρι να λυθούν τα προβλήματα ανομοιογένειας να μην πάθει ο Αρης στραπάτσα που δεν διορθώνονται. Οση υπομονή κι αν κάνει ο κόσμος, η λύση θα πρέπει να βρεθεί μέσα στις τέσσερις γραμμές και μόνο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.