Η ανησυχία για το «ελλειποβαρές» ρόστερ που πάει στην Αυστρία και η μάχη του Αρη με τον χρόνο

Βασίλης Μάστορας28 Ιουνίου 2022

Ο Αρης βρίσκεται στον δρόμο προς την Αυστρία όπου θα κάνει το κύριο μέρος της προετοιμασίας του. Το κομμάτι εκείνο δηλαδή στο οποίο, θεωρητικά, μπαίνουν οι βάσεις για την ομάδα της νέα αγωνιστικής περιόδου. Εκεί όπου λογικά θα έπρεπε ο Μπούργος να έχει στη διάθεση του το 80% του ρόστερ. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε κι αυτό δεν είναι… είδηση. Οι «κίτρινοι» τα τελευταία χρόνια χάνουν το στοίχημα των έγκαιρων μεταγραφών. Οπότε καμία έκπληξη. Με δύο μόνο νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές, τον Παπέ Σέικ Ντιόπ και τον Πίρσμαν στο ρόστερ θα ξεκινήσει το βασικό του στάδιο προετοιμασίας ο Αρης. Και χωρίς 12 ποδοσφαιριστές απ’ αυτούς που ήταν στο ρόστερ την προηγούμενη χρονιά. 

Εξίσωση που βγάζει αρνητικό πρόσημο, αλλά δεν αποτελεί και προμήνυμα για τη ποιότητα της ομάδας για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Και τις προηγούμενες χρονιές υπήρχαν καθυστερήσεις, αλλά στο τέλος ο Καρυπίδης έβγαζε «άσσους» από το μανίκι του. Όπως και πέρυσι που οι περισσότερες μεταγραφές έγιναν την τελευταία στιγμή, αλλά ο Αρης έκανε μια χαρά ομάδα που κατάφερε τελικώς να τερματίσει τρίτη στον βαθμολογικό πίνακα.

Αν κάτι πρέπει να ανησυχεί τους «κίτρινους» είναι να κερδίσουν τη μάχη με τον χρόνο, ενόψει των δύο αγώνων με την Γκόμελ. Αυτό είναι το πρώτο μεγάλο στοίχημα και θα είναι άδικο να το χάσουν. Γιατί το Conference League αποτελεί εξαιρετική πηγή εσόδων, για την ομάδα που θα προχωρήσει, τουλάχιστον, μέχρι τους ομίλους. Ακούγεται βεβαίως και το επιχείρημα ότι «με τους παίκτες που έμειναν από το περσινό ρόστερ ο Αρης μπορεί να προκριθεί». Θεωρητικά έχει βάση αυτή η εκτίμηση, αλλά κάλιο γαϊδουρόδενε πάρα γαϊδουρογύρευε. Και επειδή ο Αρης έχει καεί από τον χυλό καλό είναι να φυσάει και το γιαούρτι.

Εκείνο πάντως που έχει μεγάλη αξία είναι ότι ο Καρυπίδης, δείχνει να ανεβάζει και πάλι ψηλά τον μεταγραφικό πήχη. Αξιοποιώντας την ατζέντα που έχει δημιουργήσει με αγγλικό γραφείο εκπροσώπησης ποδοσφαιριστών, επιχειρεί να κάνει τους φίλους του Αρη να ξεχάσουν γρήγορα τον Καμαρά. Το φλερτ με τον 31χρονο φορ, Αντρέ Γκρέι ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Γουότφορντ, δείχνει ότι η διοίκηση του Αρη θέλει να ψωνίσει από το πάνω ράφι.

Ο Γκρέι στην Premier League μετράει 115 αγώνες, με 23 γκολ και 8 ασίστ, ενώ στη Championship έχει 146 παιχνίδια, με 56 γκολ και 20 ασίστ. Η καλύτερη σεζόν του παραμένει εκείνη τη σεζόν 2015/16 με τη Μπέρνλι στη Championship, σκοράροντας 25 τέρματα, κερδίζοντας το βραβείο του πρώτου σκόρερ, αλλά και του πολυτιμότερου παίκτη της κατηγορίας. Ηταν η χρονιά που η Μπέρνλι ανέβηκε κατηγορία.

Αρα με κριτήριο τις μέχρι τώρα ενδείξεις το πρόβλημα δεν είναι η ποιότητα του νέου ρόστερ του Αρη, αλλά η μάχη με τον χρόνο. Μπορεί η λειψανδρία παικτών από το στάδιο της προετοιμασίας στην Αυστρία, να δημιουργεί ανησυχία, αλλά αν κερδίσει το στοίχημα με την ετοιμότητα της ομάδας στις 21 Ιουλίου, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι θα έχει μπροστά του πεδίον δόξης λαμπρόν.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.