Η ανανεωμένη Έβερτον βραχυκύκλωσε την Άρσεναλ και τη νίκησε

Κωστής Παναγιώτου04 Φεβρουαρίου 2023

Η Έβερτον με τον Σον Ντάις, στο πρώτο του παιχνίδι στο πάγκο της ομάδας, ήταν ανανεωμένη και επικράτησε δίκαια επί της Άρσεναλ με 1-0, χάρη στο τέρμα που σημείωσε ο Ταρκόβσκι. Τα "ζαχαρωτά" ήταν εξαιρετικά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και βραχυκύκλωσαν κάθε επιθετική λειτουργία των "κανονιέρηδων".

Με αυτή τη νίκη η Έβερτον έφτασε 18 βαθμούς και ξεκόλλησε από τον πάτο της βαθμολογίας, φτάνοντας στη 17η θέση, έχοντας όμως ένα παιχνίδι περισσότερο. Η Άρσεναλ έμεινε στους 50 βαθμούς και στην πρώτη θέση, με τη διαφορά να παραμένει στους 5 βαθμούς από τη Μάντσεστερ Σίτι.

O Ντάις βρήκε τον τρόπο να μπερδέψει την επίθεση της  Άρσνεαλ, με αποτέλεσμα να μην της επιτρέψει να δημιουργήσει ούτε μια μεγάλη ευκαιρία μπροστά από την εστία του Πίκφορντ, με την ομάδα του Αρτέτα να ολοκληρώνει τον αγώνα με 0.8 xG, ενώ η Έβερτον είχε 1.6 xG.

Μάλιστα, αυτή είναι η δεύτερη χειρότερη επίδοση της Άρσεναλ στο πρωτάθλημα όσο αφορά τα xG τη φετινή σεζόν. Η χειρότερη επίδοση των "κανονιέρηδων" ήταν απέναντι στη Λιντς, έχοντας μόλις 0.5 xG, αλλά τότε είχε καταφέρει να νικήσει με 1-0.

Στο πρώτο ημίχρονο η Έβερτον ήταν εκείνη που είχε τις μεγαλύτερες ευκαιρίες μπροστά από την εστία της Άρσεναλ, με την ομάδα του Αρτέτα να μην μπορεί να διασπάσει την άμυνα των "ζαχαρωτώ".

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα να πάρουν προβάδισμα στο σκορ, με τον Ταρκόβσκι να νικάει κατά κράτος τον Έντεγκαρντ και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα Ράμσντεϊλ, κάνοντας το 1-0.

Η Άρσεναλ μπορεί να είχε σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού το έλεγχο της μπάλας, αλλά της έλειψαν οι μεγάλες στιγμές στην αντίπαλη περιοχή, με την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του Ντάις να είναι υποδειγματική. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε την Έβερτον νικήτρια.

Την επόμενη αγωνιστική η Άρσεναλ υποδέχεται τη Μπρέντφορντ (11/2, 17:00), ενώ η Έβερτον φιλοξενείται στην έδρα της "μισητής" αντιπάλου για το ντέρμπι του Λίβερπουλ (13/2, 22:00).

Έβερτον (Προπονητής: Ντάις): Πίκφορντ, Κόλμαν, Κόαντι, Ταρκόβσκι, Μικολένκο, Ιβόμπι, Γκουέιγ, Ονανά, ΜακΝέιλ, Ντουκουρέ, Κάλβερτ-Λιούιν (62' Μοπέ).

Άρσνεαλ (Προπονητής: Αρτέτα): Ράμσντεϊλ, Γουάιτ (85' Τομιγιάσου), Σαλιμπά, Μαγκαλιάρες, Ζιντσένκο, Έντεγκαρντ (77' Βιέιρα), Παρτέι (59' Ζορζίνιο), Τζακά, Σακά, Ενκετιά, Μαρτινέλι (59' Τροσάρ).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.