Η Αλβανία υποδέχεται 30.000 πρόσφυγες!

Metrosport Team08 Μαρτίου 2020

Σχέδιο υποδοχής 30.000 Σύρων προσφύγων έχει εκπονήσει η κυβέρνηση της Αλβανίας, σύμφωνα με δημοσιεύματα από τη γείτονα χώρα.

Τέσσερις φορείς της χώρας εμπλέκονται στη διαχείριση του προσφυγικού, ενώ τα κέντρα στέγασης των προσφύγων προβλέπεται να δημιουργηθούν στα νότια σύνορα της Αλβανίας με την Ελλάδα. Η γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας της Αλβανίας, η αστυνομία, το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Άμυνας της Αλβανίας έχουν ετοιμάσει ήδη το πλάνο υποδοχής.

Τα κέντρα θα δημιουργηθούν συγκεκριμένα στο Ελμπασάν, στο Αργυρόκαστρο, στην Κορυτσά και στη Λέζα. Το Σάββατο άλλωστε έφτασαν στο Αργυρόκαστρο οι πρώτοι 50 Σύροι πρόσφυγες. Όλοι τους εγκαταστάθηκαν ήδη σε κέντρο 2 χιλιόμετρα από το Αργυρόκαστρο. Στην πλειοψηφία τους είναι οικογένειες με παιδιά, ενώ δεν διευκρινίζεται αν πρόκειται για πρόσφυγες που έφτασαν τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα ή νωρίτερα, τα περασμένα έτη.

Οι προερχόμενοι από την Ελλάδα πρόσφυγες θα στεγάζονται σε ακόμη ένα νέο camp στους Άγιους Σαράντα, στην Κορυτσά και το Αργυρόκαστρο, ενώ μετανάστες που θα εντοπίζονται εντός αλβανικών συνόρων θα μεταφέρονται σε Ελμπασάν και Λέζα. Τα κέντρα υποδοχής που έχουν ήδη ολοκληρωθεί είναι σε Κορυτσά και Αργυρόκαστρο. Συνολικά η Αλβανία στοχεύει να υποδεχθεί μέσα στο επόμενο διάστημα 30-35.000 πρόσφυγες αιτούντες άσυλο. Οι χώροι υποδοχής θα βρίσκονται στις συνοριακές διαβάσεις των συνόρων στην Κακαβιά, στο Ρίπς των Αγίων Σαράντα, Κιάφε Μπότε, Τρεις γέφυρες και Καπεστίτσα Κορυτσάς. 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.