Η αγωνιστική των προβλημάτων, των παγίδων και των εκπλήξεων;

Δημήτρης Μπούζας21 Νοεμβρίου 2020

Η επιστροφή και η προσαρμογή μετά από μια δεκαπενθήμερη διακοπή, σε συνδυασμό με την πανδημία ανησυχούν τους μονομάχους της μεγάλης κατηγορίας.

Διαβάζοντας προσεκτικά την ειδησεογραφία και ιδιαίτερα τα ρεπορτάζ που αφορούν τις ομάδες της Σούπερ Λίγκα, τα οποία επικεντρώνονται μονοθεματικά στο αν και κατά πόσο είναι έτοιμες να επιστρέψουν στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις που ξεκινούν το Σάββατο στο εθνικό πρωτάθλημα και συνεχίζονται μεσοβδόμαδα στην Ευρώπη, συναντάς αρκετούς προβληματισμούς, πολλές φοβίες και σημαντικές επιφυλάξεις. Οι πολλές απουσίες βασικών παικτών σε συνάρτηση με τις πλημμελείς προετοιμασίες λόγω κορωνοϊού, δημιουργούν «κενά» και αλλοιώνουν κατά κάποιο τρόπο ισορροπίες (αγωνιστικές και ψυχολογικές) αλλά και τις συνθήκες διεξαγωγής των αγώνων. 

Θα μπορούσε λοιπόν κανείς την 9η αγωνιστική να την χαρακτηρίσει «αγωνιστική των προβλημάτων, των πιθανών εκπλήξεων και της αβεβαιότητας». Ξεκινώντας από την κορυφή θα μείνουμε για λίγο στον Άρη. Όπως είναι γνωστό αρκετές φορές τους κίτρινους τους είχαμε χαρακτηρίσει σαν μια εξαίρεση σε όλο αυτόν τον φαύλο κύκλο των αδιεξόδων. Η περίπτωση του δεν εμπίπτει στην κατηγορία των προβληματισμένων, από τη στιγμή κατά την οποία αποτελεί πρότυπο αυτάρκειας και... επάρκειας, με την παντελή απουσία και υποψίας ακόμη ανησυχίας, σε ότι έχει σχέση με την αγωνιστική του ετοιμότητα και πληρότητα. Περνώντας στον Ολυμπιακό, διαπιστώνουμε μια εξαιρετικά σημαντική διαταρχή. 

Οι Πειραιώτες καλούνται να πορευτούν στα επόμενα παιχνίδια τους χωρίς βασικούς παίκτες τους. Οι εφημερίδες τους γράφουν χαρακτηριστικά: «Διπλό σοκ στον Ολυμπιακό! Ο Αχμέτ Χασάν και ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους για να παίξουν με τις εθνικές ομάδες τους, την Αίγυπτο και το Μαρόκο αντίστοιχα. Το σοκ είναι μεγάλο και διπλό γιατί χάνουν ένα κορυφαίο επιθετικό δίδυμο στο πιο δύσκολο διάστημα της χρονιάς, όπου παίζουν με τον Παναθηναϊκό και την Μάντσεστερ Σίτι (εντός) αλλά και με την Μαρσέιγ και τον Άρη (εκτός) σε τέσσερα κομβικά για το πρωτάθλημα και το Τσάμπιονς Λιγκ παιχνίδια. 

Να σκεφτεί κανείς ότι οι δύο φορ του Ολυμπιακού βρίσκονται σε καραντίνα σε δύο διαφορετικά μέρη της Αφρικής!». Εμείς θα προσθέταμε βέβαια και την επίσης σοβαρή απουσία του Βαλμπουενά, ο οποίος υπέστη θλάση στην προπόνηση. Περνώντας στην ΑΕΚ επιβάλλεται να τονίσουμε ότι οι Ενωσίτες βρέθηκαν στην δίνη του κορωνοϊού και χτυπήθηκαν πολύ σκληρά. Ηρθε η στιγμή που ο Μάσιμο Καρέρα έκανε προπόνηση με δεκαέξι παίκτες εκ των οποίων οι τρεις ήταν τερματοφύλακες. Δεν γνώριζαν οι ΑΕΚτσήδες αν μπορούσαν να συμπληρώσουν 18άδα, ώστε να επιστρέψουν στη δράση. Είναι αλήθεια πως βρέθηκαν σε οριακή κατάσταση. 

Ωστόσο το ξεπέρασαν κι έμειναν μόνο τώρα με τον φόβο της διασποράς και την επιφύλαξη μήπως αυτή η αγωνιστική απραξία (δεν έκαναν προπονήσεις οκτώ ημέρες) στοιχίσει και πόσο στην ομάδα τους. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η πανδημία δεν ταλαιπώρησε μόνο την ΑΕΚ, αλλά και τις υπόλοιπες ομάδες. Προσπερνώντας τον Παναθηναϊκό με μία και μόνο παρατήρηση ότι οι πράσινοι αυτή τη στιγμή σπαζοκεφαλιάζουν όχι για το πως θα αντιμετωπίσουν την πανδημία, αλλά για το πως θα βγουν από το αδιέξοδο της συνύπαρξης του Μακέντα με τον Καρλίτος (θέμα αποκλειστικά του Μπόλονι), ερχόμαστε στον ΠΑΟΚ που αντιμετωπίζει το πρόβλημα τριών σημαντικών απουσιών το οποίο καλείται να λύσει ο Πάμπλο Γκαρσία. 

Απόντες Γιαννούλης, Ελ Καντουρί, Αουγούστο. Σε αντιστάθμισμα υπάρχει η επιστροφή του Βιεϊρίνια, μια παρουσία που μπορεί να δώσει λύσεις εξίσου σημαντικές σε κάθε περίπτωση. Δεν ξέρουμε αν με όσα αναφέραμε παραπάνω καταφέραμε να σας βάλουμε στο «πνεύμα» αλλά και στο «πλαίσιο» των προοπτικών και των πιθανολογήσεων της 9ης αγωνιστικής. Θεωρούμε πως οι όποιες πιθανολογήσεις που ενέχουν φόβους, επιφυλάξεις, αμφισβητήσεις και εκπλήξεις έχουν κάποια βάση.

ΥΓ: Το πανελλήνιο πληροφορήθηκε ότι ξαφνικά τα βρήκαν μετά από την άγρια κόντρα που είχαν για την «ολιστική» ο Λευτέρης Αυγενάκης με τον Βαγγέλη Γραμμένο. Μετρά την έκρξηξη οργής και την σφοδρή ανακοίνωση σε βάρος του Υπουργού από την ΕΠΟ, ξαφνικά μάθαμε ότι όλα είναι μέλι - γάλα. Διαβάσαμε μια κοινή δήλωση που ανέτρεπε μέσα σε λίγες ώρες τα όσα εκτοξεύτηκαν εκατέρωθεν. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου. Και καλά ο Υφυπουργός είναι συνηθισμένος στις κυβιστήσεις, ο Μακεδόνας πρόεδρος της ΕΠΟ δεν φρόντισε να διατηρήσει τα προσχήματα και εκτέθηκε ανεπανόρθωτα με αυτή τη μεγαλόπρεπη κωλοτούμπα που έκανε; Κρίμα...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.