Η άφιξη Σαββίδη και οι αποφάσεις για ενίσχυση στον ΠΑΟΚ

Metrosport Team27 Ιουλίου 2020

Το πρωί της ερχόμενης Πέμπτης είναι προγραμματισμένη η πρώτη συγκέντρωση και προπόνηση των παικτών του ΠΑΟΚ για την νέα αγωνιστική περίοδο και σε αυτό το πολύ μικρό χρονικό διάστημα αναμένεται να ληφθούν ορισμένες από τις αποφάσεις που θα παίξουν σημαντικό ρόλο για την πορεία της ομάδας την νέα αγωνιστική περίοδο.

Η άφιξη του Ιβάν Σαββίδη στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να δρομολογήσει εξελίξεις. Ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ έχει όλο αυτό το χρονικό διάστημα, ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον Ολαφ Ρέμπε που χειρίζεται μία σειρά από θέματα που αφορούν όχι μόνο την ενίσχυση της ομάδας, αλλά και την προοπτική παραχώρησης κάποιων εκ των παικτών, εφόσον οι προτάσεις που ευελπιστούν στην Τούμπα πως θα έρθουν, από το εξωτερικό, κριθούν ικανοποιητικές. Αυτή την στιγμή όμως είναι σημαντικό να δούμε, πως θα μπορέσει να ανταποκριθεί ο ΠΑΟΚ με έναν εκ των τριών αντιπάλων του.

Και οι τρείς αντίπαλοι είναι του χεριού του

Ασφαλώς και το πλέον σημαντικό, είναι να παρουσιαστεί έτοιμος και να προκριθεί ο ΠΑΟΚ επί του αντιπάλου που θα προκύψει από την κλήρωση της 10ης Αυγούστου. Αυτή την στιγμή, όπως είναι γνωστό, ο ΠΑΟΚ είναι στους ανίσχυρους. Και θα κληθεί να αντιμετωπίσει μία εκ των Μπεσίκτας, Βικτόρια Πλζέν ή Ραπίντ Βιέννης. Πρακτικά, ο καλός ΠΑΟΚ τις «έχει», μπορεί να προκριθεί, είτε αγωνιστεί εκτός έδρας, είτε στην Τούμπα στις 25/26 Αυγούστου ενώ υπάρχει και η περίπτωση να αποφύγει την Μπεσίκτας λόγω της έντασης στα ελληνοτουρκικά όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ στην Κωνσταντινούπολη.

Ερχεται ο Πορτογάλος τεχνικός

Ο Αμπέλ Φερέιρα, όπως είχαμε αναφέρει και τις προηγούμενες ημέρες έχει προγραμματίσει την επιστροφή του στη Θεσσαλονίκη στις 29 Ιουλίου, προκειμένου την επόμενη να δώσει κανονικά το παρών. Μέχρι και χθες, δεν υπήρξε κάποια διαφορετική πληροφορία, όσον αφορά το μέλλον του Πορτογάλου τεχνικού στον ΠΑΟΚ, κυρίως την προοπτική αντικατάστασής του, με άλλο τεχνικό. Και χθες υπήρξαν διαρροές πως ο ΠΑΟΚ συνεχίζει με τον Φερέιρα βάσει του συμβολαίου που έχει σε ισχύ.

Ο ΠΑΟΚ όπως είχε αποκαλύψει η Metrosport, την παρούσα χρονική στιγμή, κινείται για την θωράκισή του, αρχικά σε νευραλγικούς τομείς. Σε πρώτη φάση επιστρέφει ο Δημήτρης Δανιηλίδης, ένας έμπειρος γυμναστής, που είχε συνεργαστεί με τον Δικέφαλο πριν από μερικά χρόνια, ενώ ολοκληρώνονται οι επαφές για το ιατρικό επιτελείο, που θα αναλάβει την θωράκιση της ομάδας, κάτι που θεωρείται απαραίτητο. Ο ΠΑΟΚ κινείται σε επίπεδο συνεργασιών, όπως είχαμε προαναφέρει, με ανθρώπους που θα έχουν αποκλειστική συνεργασία με τον οργανισμό και όχι με τον εκάστοτε προπονητή. Στόχος δηλαδή είναι η διαμόρφωση ενός επιτελείου, με ανθρώπους που διαθέτουν εμπειρία στον τομέα τους και οι οποίοι θα αναλάβουν να ενισχύσουν την δουλειά του εκάστοτε προπονητή. Και αυτό θα συμβεί, για να αποφευχθεί στο μέλλον η πιθανότητα, εάν αποχωρήσει ένας προπονητής, να πάρει μαζί του και τους συνεργάτες του με αποτέλεσμα η ομάδα να μείνει ξεκρέμαστη.

Αυτά είναι τα πρώτα διαδικαστικά. Είναι όμως πασιφανές πως ο ΠΑΟΚ θέλει ενίσχυση. Δεν το λέμε εμείς. Το δείχνουν τα αποτελέσματα στα πρόσφατα παιχνίδια, η ανταπόκριση ορισμένων παικτών, η απουσία ισχυρών εναλλακτικών λύσεων στην μεσαία γραμμή, εκεί όπου παρατηρείται το μεγάλο πρόβλημα.

Για παράδειγμα, ακόμη κι αν συμφωνήσει ο Μαουρίσιο (μέσω του ατζέντη του που αναμένεται στη Θεσσαλονίκη) με τον Ρέμπε και τον Σαββίδη, θεωρείται αναγκαίο να αποκτήσει ο ΠΑΟΚ χάφ όχι μόνο για το πρώτο επίσημο ματς αλλά και για την συνέχεια. Πρέπει δηλαδή να έρθει ένας ή δύο τουλάχιστον κεντρώοι, που θα συμμετέχουν στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας και θα ισχυροποιήσουν την μεσαία γραμμή της ομάδας.

Επιπροσθέτως είναι αναγκαία η απόκτηση ενός σέντερ φορ που να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, με μεγαλύτερη συχνότητα. Και οι δύο (Σφιντέρσκι και Ακπομ) κάνουν την δουλειά τους, έχουν πετύχει συνολικά 24 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις την σεζόν που τελείωσε, δεν μπόρεσαν όμως και οι δύο μαζί, να αναπληρώσουν το κενό του Πρίγιοβιτς.

Το κεφάλαιο Βιεϊρίνια

Ενα ακόμη θέμα, είναι τι θα συμβεί με τον Αντρέ Βιεϊρίνια, το συμβόλαιο του οποίου ολοκληρώθηκε. Η συνάντηση του Σαββίδη με τον Βιεϊρίνια θα ξεκαθαρίσει την κατάσταση για να διαπιστωθεί εάν μπορεί να βρεθεί λύση σε οικονομικό επίπεδο. Διότι με βάσει τις πρώτες συζητήσεις που είχαν γίνει, ο ΠΑΟΚ πρότεινε μείωση απολαβών (κάτω του ενός εκατομμυρίου) στο νέο συμβόλαιο, ο Βιεϊρίνια όμως ζητά περισσότερα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.