Η ΑΕΚ πέρασε και από το Περιστέρι και πάτησε κορυφή

Κωστής Παναγιώτου08 Μαρτίου 2023

Η ΑΕΚ πήρε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο για την εξέλιξη του πρωταθλήματος, επικρατώντας με 1-0 επί του Ατρομήτου, στο Περιστέρι, με τον Τσούμπερ να είναι ο "χρυσός" σκόρερ για την ομάδα του Αλμέιδα που πάτησε στην κορυφή της Super League.

Η Ένωση με αυτή τη νίκη είναι πλέον μόνη πρώτη στο βαθμολογικό πίνακα με 59 βαθμούς, έχοντας έναν παραπάνω βαθμό από τον δεύτερο Παναθηναϊκό (58 β.). Η ομάδα του Περιστερίου έμεινε 29 βαθμούς και στην 7η θέση, ενώ από την προηγούμενη αγωνιστική είχε μείνει και μαθηματικά εκτός playoff.

Την τελευταία αγωνιστική (26η) της κανονικής περιόδου η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό (12/3, 19:00), στην OPAP Arena, ενώ ο Ατρόμητος φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό (12/3, 19:00), στο Περιστέρι.

Η εξέλιξη του αγώνα:

Οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο ημίχρονο ήταν κυρίαρχοι, δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Γιαννιώτη, ενώ είχαν και δύο δοκάρια με τον Σιντιμπέ (21') και τον Γκατσίνοβιτς λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος (43').

Η τελική, όμως, που κατέληξε στα δίχτυα, προήλθε από εκτέλεση κόρνερ, με τον Τσούμπερ να βρίσκεται μόνος του απέναντι από τον τερματοφύλακα του Ατρόμητου, κάνοντας το 1-0 για την ΑΕΚ.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι ήταν πιο κινητικοί, ειδικά μετά τις αλλαγές του Κόουλμαν στο 65λεπτό, έχοντας ορισμένες καλές ευκαιρίες μπροστά από το τέρμα του Αθανασιάδη, με τους "κιτρινόμαυρους" να έχουν την κατοχή της μπάλας στη μεγαλύτερη διάρκεια και του δεύτερου 45λέπτου.

Η πρώτη απειλητική επίσκεψη των γηπεδούχων ήταν στο 80ο λεπτό, όταν ο Φριντζόνσον βρέθηκε απέναντι τον Αθανασιάδη, αλλά πάτησε τη μπάλα, με αποτέλεσμα να γλιστρήσει. Στη συνέχεια της φάσης ο Κλωναρίδης, οποίος από τη στιγμή που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο αναστάτωσε την άμυνα της ΑΕΚ, σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 89ο λεπτό η ομάδα του Περιστερίου έφτασε κοντά στην ισοφάριση, αρχικά ο Κλωναρίδης σέντραρε μέσα στην αντίπαλη μεγάλη περιοχή ο Τζαβίδας βγήκε πιο γρήγορα από τους αμυντικούς του Ατρόμητου, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία της ΑΕΚ.

Ατρόμητος (Προπονητής: Αλμέιδα): Γιαννιώτης, Κεχρίντα, Χατζηισάιας, Στρούγγης (86' Μαυρομάτης), Ντε Μπόκ, Γκονζάλες, Καμαρά, Κουέν (77' Φριτζόνσον), Ρομπάιγ (66' Τζοβάρας), Ροτάριου (66΄Τζαβίδας), Κιάρτανσον (66' Κλωναρίδης).

ΑΕΚ (Προπονητής: Κόουλμαν): Αθανασιάδης, Μουκουντί, Βίντα, Σιντιμπέ, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Ελίασον (76' Φερνάντες), Γκατσίνοβιτς (86' Φαν Βέερτ), Γιόνσον (76' Πινέδα), Τσούμπερ (76' Μάνταλος), Αραούχο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.