Η ΑΕΚ πάτησε προσωρινά στην κορυφή, με τεσσάρα στον Αστέρα

Κωστής Παναγιώτου04 Φεβρουαρίου 2024

Η ΑΕΚ κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Αστέρα Τρίπολης, επικρατώντας με 4-2 επί των Αρκάδων στην OPAP Arena, ανεβαίνοντας προσωρινά στην πρώτη της βαθμολογίας της Stoiximan Super League. Αρνητικός πρωταγωνιστής για τους φιλοξενούμενους ο Έρβιν Ζουκάνοβιτς με δύο αυτογκόλ, σκόραραν Πόνσε και Λιβάι Γκαρσία.

Η Ένωση πετυχαίνοντας την τρίτη διαδοχική νίκη της στο πρωτάθλημα έπιασε τους 48 βαθμούς και προσπέρασε τον ΠΑΟΚ (47 β.) στη βαθμολογία, με τον "δικέφαλο" να αγωνίζεται σε λίγη ώρα στην έδρα του Ατρόμητου (20:30, Live Metropolis 95.5 - Metrosport.gr), ενώ ο Αστέρας έπεσε από στην 7η θέση (29 β.), με τη Λαμία μπαίνει στην εξάδα μετά τη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα.

Την επόμενη αγωνιστική ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την ΑΕΚ στην Τούμπα (11/2, 20:30), ενώ οι Αρκάδες θα φιλοξενήσουν τη Λαμία (10/2, 20:00) σε μια κρίσιμη αναμέτρηση για την είσοδο στα playoffs.

Η εξέλιξη του αγώνα: 

Η ΑΕΚ σε διάστημα δύο λεπτών κατάφερε να βρει το δρόμος προς τα αντίπαλα δίχτυα δύο φορές. Αρχικά ο Πόνσε πήρε την κεφαλιά, μετά από κόρνερ, ο Ζουκάνοβιτς προσπάθησε να απομακρύνει αλλά άθελά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του (1-0).

Στο 27' ο Ελίασον έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Πόνσε βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος της μικρής περιοχής και με κεφαλιά έκανε το 2-0, πετυχαίνοντας γκολ για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι στο πρωτάθλημα.

Στο 43ο λεπτό ο Ελίασον βγήκε στην αντεπίθεση, μετά από κλέψιμο και πάσα του Πινέδα, και όταν έφτασε στην περιοχή του Αστέρα προσπάθησε να βρει κάποιον συμπαίκτη του, με τον Ζουκάνοβιτς να παρεμβαίνει, στέλνοντας για δεύτερη φορά τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του (3-0).

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο διαιτητής μετά τον έλεγχο στο VAR έδειξε την άσπρη βούλα μετά από χέρι του Μητόγλου. Ο Μπαρτόλο ανέλαβε την εκτέλεση και μείωσε σε 3-1.

Στο 66' ο Λιβάι Γκαρσία πήρε τη θέση του Πόνσε και δέκα λεπτά αργότερα σκόραρε για το 4-1 υπέρ της ΑΕΚ, με τον επιθετικό της Ένωσης να φτάνει τα 9 τέρματα στο πρωτάθλημα της Stoiximan Super League. Ο Χουάν Μιριτέγιο στις καθυστερήσεις του αγώνα μείωσε για τον Αστέρα, διαμορφώνοντας το τελικό 4-2 υπέρ της ΑΕΚ.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Πήλιος, Κάλενς, Μήτογλου, Ραντόνια, Πινέδα (78' Γαλανόπουλος), Μάνταλος (78' Λιούμπισιτς), Ελίασον, Άμραμπατ (66' Φερνάντες), Τσούμπερ (72' Αραούχο), Πόνσε (66' Γκαρσία).

Αστέρας Τρίπολης: Γραμματικάκης, Χουχούμης, Καστάνιο, Ζουκάνοβιτς, Λύρατζης (50' Αλβαρες), Γκος (65' Βαλιέντε), Γιαμπλόνσκι (79' Αλάγκμπε), Μπαρτόλο (46' Ζουγλής), Κρεσπί, Καλτσάς (65' Σίτο), Μιριτέγιο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.