Η άδοξη υποστολή της σημαίας έχει μεγαλύτερη σημασία από τα «άδικα» και τα «ψέματα»

Στέλιος Γρηγοριάδης10 Οκτωβρίου 2020

Αγαπητή Metrosport,

Για όσους δεν κατάλαβαν, αν τυχόν υπάρχει έστω ένας που δεν κατάλαβε, όλο το ζουμί της αποχαιρετιστήριας δήλωσης του Βιεϊρίνια βρίσκεται στις εξής τρεις προτάσεις: “Από την πλευρά μου το πάλεψα μέχρι το τέλος. Εκανα υπομονή και δεν μίλησα ποτέ δημόσια για να μη φέρω κανέναν σε δύσκολη θέση. Κι ας άκουσα πολλά, τα περισσότερα άδικα και ψέματα”. 

Πρώτα-πρωτα, το ότι το πάλεψε για να μείνει στο σπίτι του, όπως χαρακτηρίζει τον ΠΑΟΚ, το επαναλαμβάνει και σε άλλο σημείο. Εκεί που λέει “και εφόσον δεν μου δίνεται η δυνατότητα να το κάνω (να προσφέρει παίζοντας) στο σπίτι μου, όσο κι αν το προσπάθησα, πλέον θα πρέπει να κοιτάξω μπροστά”. Να, λοιπόν, το πρώτο ερωτήμα: Αν ο Βιεϊρίνια πάλεψε για να μείνει, ποιος ή ποιοι πάλεψαν για να μη μείνει και νίκησαν; 

Υπάρχουν όμως και άλλα ερωτήματα: Ποιος ή ποιοι θα έρχονταν σε δύσκολη θέση αν μιλούσε νωρίτερα δημόσια; Τι θα έλεγε άραγε; Για ποιους λόγους θα αισθάνονταν άβολα αν μιλούσε; Κι ακόμη; Ποια ήταν τα “άδικα” και τα “ψέματα” που άκουσε ο Βιεϊρίνια; Ποιοι τα είπαν, ή τα... διέρρευσαν; Προφανώς απαντήσεις δεν θα πάρουμε ποτέ, γιατί αν επρόκειτο να τις πάρουμε, ήδη θα τις είχαμε πάρει.

 Η θα έμενε ο Βιεϊρίνια στον ΠΑΟΚ και δεν θα υπήρχε θέμα, ή θα έφευγε αλλά θα ξέραμε γιατί δεν επήλθε συμφωνία. Ο ίδιος αντιλαμβάνομαι ότι δεν θα μιλήσει ποτέ. Πιθανότατα ούτε και ο επίσημος ΠΑΟΚ. Τα καταλαβαίνω και τα δύο. Εκείνος θέλει να μείνει αξιοπρεπής κι εκείνοι δεν μπορούν να βγάλουν... δύο θέσεις προς τα έξω. 

Γιατί είναι περισσότερο από βέβαιο ότι στον ΠΑΟΚ άλλοι τον ήθελαν και άλλοι όχι. Βέβαια, αν καθίσει κανείς να το φιλοσοφήσει περισσότερο, μάλλον θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τίποτε από όλα αυτά δεν έχει μεγαλύτερη σημασία από αυτό καθ' εαυτό το γεγονός της άδοξης, ίσως και πρόωρης, αποχώρησης του Βιεϊρίνια από τον ΠΑΟΚ. Αδοξης, γιατί δεν ήταν αυτό το τέλος που του άξιζε. Και πρόωρης, γιατί με την παρουσία του στην ομάδα θα μπορούσε ακόμη να προσφέρει. 

Οχι απαραίτητα παίζοντας σε όλα τα ματς και σε όλα τα 90λεπτα, αλλά μετέχοντας στην καθημερινότητα της ομάδας με την προσωπικότητά του, την εμπειρία του και τις αντιλήψεις του για το ποδόσφαιρο και όχι μόνο. Στο κάτω-κάτω της Γραφής, ούτε φέτος ο ΠΑΟΚ έχει ένα υπερπλήρες ρόστερ, ώστε να μη χωράει ο, 34χρονος έστω, Βιεϊρίνια. Υπάρχουν αρκετές θέσεις πιασμένες από παίκτες που τα κάθε λογής προσόντα τους δεν μπορούν να εγγυηθούν προσφορά μεγαλύτερη από τη δική του, ακόμη και στα ποδοσφαιρικά “γεράματά” του. 

 ΥΓ. Μια σημαία δεν υποστέλλεται ποτέ. Κι αν κάποια στιγμή είναι αναπόφευκτο, πρέπει να γίνει με σεβασμό.

 Με δόξες και τιμές. Στέλιος Α. Γρηγοριάδης

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.