Η άχρωμη παρουσία του Τομ Παπαδόπουλου και ο προβληματισμός Ευγενίου 

Βασίλης Μάστορας06 Απριλίου 2022

Περισσότερο σε ταξίδι αναψυχής εξελίχθηκε η άφιξη του Τομ Παπαδόπουλου στη Θεσσαλονίκη, παρά σε ένα ταξίδι το οποίο είχε ως στόχο να δρομολογήσει διοικητικές εξελίξεις στην ΠΑΕ Ηρακλής.

Η απόφαση του ομογενή επιχειρηματία τον περασμένο Σεπτέμβριο να βοηθήσει με χορηγία τους «κυανόλευκους» τροφοδότησε και σενάρια περί άμεσης διοικητικής του εμπλοκής στην ΠΑΕ. Με δεδομένο ότι ο κ. Ευγενίου δεν έχει κρύψει τη διάθεση του για απεμπλοκή από τον Ηρακλή, λογικό ήταν να συντηρούνται τα σενάρια.

Μάλιστα ο κ. Παπαδόπουλος είχε ζητήσει από τους ανθρώπους των «κυανολεύκων» να του αποσταλούν όλα τα στοιχεία που αφορούν το ακίνητο των «Χορτατζήδων» προκειμένου να εξετάσει το ενδεχόμενο προσέλκυσης επενδυτών με κίνητρο μία επιχειρηματική επένδυση. 

Είναι αλήθεια ότι το project Ηρακλής το συζήτησε ο ομογενής επιχειρηματίας, που έφυγε πριν από τρία χρόνια αφήνοντας πίσω του «καμένη γη», με τον κ. Σακίεβιτς που αναλαμβάνει παρόμοια project, αλλά δεν τον έπεισε. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν ταξίδευσε μαζί του στη Θεσσαλονίκη. 

Ο Νικ Σακίεβιτς ο οποίος «τρέχει» άλλα επιχειρηματικά θέματα τόσο στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, όσο και στην Ευρώπη, αρχικώς έδειξε ενδιαφέρον για την πρόταση του κ. Παπαδόπουλου. Είχε μάλιστα στο μυαλό του να εντάξει περιφερειακά το project σε κάποιο άλλο που θα «έτρεχε» στην Ευρώπη.

Όσο όμως περνούσε ο καιρός ο τεχνοκράτης μάνατζερ διαπίστωνε ότι ο κ. Παπαδόπουλος προσεγγίζει ερασιτεχνικά το θέμα και ότι αεροβατεί κι έτσι διέκοψε τις συνομιλίες που είχε για το θέμα αυτό με τον κ. Παπαδόπουλο.

 Πιθανή παρουσία του Νικ Σακίεβιτς στη Θεσσαλονίκη θα αποτελούσε έναν καλό οιωνό για τα σχέδια του Τομ Παπαδόπουλου. Κάτι τέτοιο θα ίσχυε και στην περίπτωση που ταξίδευε μαζί του και ο Στάθης Καραντώνης. Ο άνθρωπος που διαχειρίστηκε με επιτυχία όλες τις κρίσεις από την πρώτη ημέρα που ο ομογενής επιχειρηματίας αγόρασε την ΠΑΕ Ηρακλής. Ο κ. Καραντώνης δεν ήρθε στη Θεσσαλονίκη και το γεγονός αυτό από μόνο του προκαλεί έκπληξη και γεννά ερωτηματικά.

Τι ήρθε λοιπόν να κάνει ο κ. Παπαδόπουλος στη Θεσσαλονίκη χωρίς τους δύο άμεσους συνεργάτες του;

Ο πρώτος λόγος της παρουσίας του είχε να κάνει με το να γνωρίσει τον κ. Ευγενίου. Με δεδομένο όμως ότι ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ηρακλής ακόμη τον περιμένει να ξοφλήσει το ποσό της χορηγίας, οι όποιες συζητήσεις έγιναν μεταξύ των δύο ανδρών καλύπτονταν από ένα πέπλο αμφισβήτησης. 

Ο κ. Παπαδόπουλος οφείλει 100.000 ευρώ από τις 250.000 ευρώ που υποσχέθηκε συνολικά και ο κ. Ευγενίου περίμενε ότι τα χρήματα θα είχαν καταβληθεί το αργότερο μέχρι την άφιξη του πρώην ιδιοκτήτη της ΠΑΕ στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών ο Τομ Παπαδόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος μίας προσπάθειας πρωταθλητισμού του Ηρακλή και υποσχέθηκε μία νέα χορηγική βοήθεια. Μία υπόσχεση έωλη πάνω στην οποία δεν μπορεί να χτίσει το μπάτζετ της νέας χρονιάς ο κ. Ευγενίου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του κ. Παπαδόπουλου στη Θεσσαλονίκη του έγινε και έμμεση πρόταση από τους ανθρώπους του ερασιτέχνη για να εμπλακεί με την ΚΑΕ, αλλά ο κ. Παπαδόπουλος δεν έδωσε κανένα πεδίο για συζήτηση της πρότασης καθώς στο άκουσμα της απάντησε «δεν με ενδιαφέρει το μπάσκετ».

Ο κ. Παπαδόπουλος είχε προγραμματίσει να αναχωρήσει σήμερα από τη Θεσσαλονίκη, έχοντας κλείσει τον κύκλο των επαφών του με τους ανθρώπους του Ηρακλή.

Από τη στιγμή που ήρθε με άδεια χέρια, λογικό ήταν να μην προκύψει κάτι ουσιαστικό για την επόμενη ημέρα του Ηρακλή σε διοικητικό επίπεδο. Αυτό σημαίνει ότι ο κ.Ευγενίου αφού πρώτα μετρήσει τα… κουκιά θα πρέπει να πάρει τις αποφάσεις για την επόμενη χρονιά του Ηρακλή. Μία απόφαση πολύ δύσκολη και σίγουρα κοστοβόρα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.