H UEFA συζητά για αλλαγές από το 2024

Metrosport Team09 Φεβρουαρίου 2021

Σκέψεις για αλλαγές στη μορφή του Champions League από το 2024 κάνει η UEFA. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Sky Sports, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία επιθυμεί περισσότερα παιχνίδια και μεγαλύτερα έσοδα για τους συλλόγους ώστε να αποτρέψει τη δημιουργία ευρωπαϊκής Super League. 

Η νέα μορφή θα περιλαμβάνει 36 παιχνίδια, δηλαδή κάθε ομάδα θα αγωνίζεται σε τουλάχιστον 10 παιχνίδια ενώ το στάδιο των ομίλων θα αντικατασταθεί από το «ελβετικό μοντέλο».

Τρεις σύλλογοι θα προκρίνονται βάσει του συντελεστή UEFA από προηγούμενα χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι ομάδες όπως για παράδειγμα η Ρεάλ Μαδρίτης, θα προκρίνονται ακόμη και αν δεν τα είχαν καταφέρει μέσω της κανονικής διαδρομής.

Ακόμη, αλλάξει το σύστημα για την πρόκριση τους «16», έτσι ώστε οι οκτώ πρώτες ομάδες στο ενιαίο πρωτάθλημα των 36 ομάδων να φτάνουν αυτόματα στη φάση νοκ-άουτ, ενώ οι ακόλουθες 16  θα παίζουν για τις οκτώ τελευταίες θέσεις. 

Συνολικά θα υπάρχουν 225 αγώνες στην διοργάνωση σε σύγκριση με τους 125 που γίνονται τώρα. Το σενάριο αυτό προκαλεί έντονη ανησυχία στις λίγκες καθώς τα παιχνίδια θα αυξηθούν. 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.