H πλειοδοσία των «συγκαλύψεων» προκαλεί μεγάλη ζημιά στον ΠΑΟΚ

Δημήτρης Μπούζας04 Οκτωβρίου 2020

Το να σπρώχνεις επί μονίμου βάσεως κάτω από το χαλάκι τραγικά λάθη και μεγάλες ευθύνες, κάνει ανεπανόρθωτη ζημιά, με τους εφησυχασμούς και τις διαχρονικές παθογένειες που κατά καιρούς πληρώνει ακριβά ο δικέφαλος. Το «φαινόμενο» είναι ορατό διά γυμνού οφθαλμού. 

Οι συνέπειες του; Προφανώς χρειάζεται μια μικρή προσπάθεια για να τις εντοπίσεις. Ασφαλώς οι έχοντες κοινό νου, καθαρό μυαλό και μια διερευνητική και καλοπροαίρετη διάθεση, πολύ εύκολα «βρίσκουν την άκρη» και το ίδιο εύκολα βγάζουν συμπεράσματα και σχηματίζουν άποψη. 

Αναφερόμαστε στον ανταγωνισμό συγκεκριμένων εκπροσώπων της ενημέρωσης, οι οποίοι πλειοδοτούντες απροσχημάτιστα σε υποστηρικτικές θέσεις κι επιχειρώντας να καλύψουν λάθη κι ενοχές, πολλές φορές ξεπερνούν τα όρια και μοιάζουν με... άτυπα γραφεία Τύπου εκείνων που νιώθουν άβολα απέναντι στην κοινή γνώμη. 

Μέχρις ενός σημείου αυτή η συμπεριφορά δεν ενοχλεί γιατί έχει κι ένα στοιχείο σουρεαλισμού και γραφικότητας που σε υποχρεώνει να είσαι επιεικής τουλάχιστον στις κρίσεις σου για αυτή την μικρή εκτροπή. Όταν όμως αυτό γίνεται άτσαλα και σε βάθος χρόνου σε υποχρεώνει να σκεφτείς διαφορετικά και να προβληματιστείς. 

Επιπρόσθετα σε «εξωθεί» να χτυπήσεις το καμπανάκι και να προειδοποιήσεις μερικούς ότι βαδίζουν σε λάθος δρόμο. Οι συγκαλύψεις και τα συγχωροχάρτια ιδιαίτερα κραυγαλέων και τραγικών λαθών, οδηγούν μοιραία σε επικίνδυνους εφησυχασμούς και στη «διαιώνιση» παθογενειών που στοιχίζουν ακριβά. Αν νομίζουν κάποιοι ότι αυτό που κάνουν είναι μία... ηθική συμπαράσταση προς εμπλεκόμενους και ενεχόμενους παράγοντες ή συλλόγους είναι γελασμένοι. 

Γιατί αυτή η συμπαράσταση θα μπορούσε να εκδηλωθεί ορθόδοξα με άλλους τρόπους και όχι με μια διαρκή κι επί μονίμου βάσεως (βρέξει - χιονίσει) ασυλία. Θα μπορούσε να εκδηλωθεί και με τη συμβουλή τους, στους προστατευόμενους τους να κάνουν την αυτοκριτική τους, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να υποσχεθούν ότι θα γίνουν προσεκτικότεροι στο μέλλον. 

Το σχόλιο όπως προαναφέραμε αφορά συγκεκριμένους. Το ξεκαθαρίζω γιατί οφείλω να ομολογήσω πως υπάρχουν αξιόλογοι έμπειροι και νέοι στον χώρο της ενημέρωσης, που χαίρεσαι να τους ακούς και να τους διαβάζεις. Επιστρέφοντας λοιπόν στην συγκεκριμένη παρτίδα των «άτυπων γραφείων Τύπου» θα ήθελα να τους ρωτήσω αν κάποια στιγμή ένιωσαν την ανάγκη ή την παρόρμηση ή και την κούραση ακόμη, να σπρώχνουν συνέχεια τα σκουπίδια κάτω από το χαλάκι, να κουβεντιάσουν με τους προστατευόμενους τους, αν και κατά πόσο ωφελεί τόσο τους ίδιους, αλλά και τον σύλλογο που εκπροσωπούν, αυτή η πλειοδοσία των συγκαλύψεων. 

Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι αν ωφελήθηκε σε τίποτε ο ΠΑΟΚ από τις εκ προϊμίου υμνολογίες κάθε αλεξιπτωτιστή και τυχάρπαστου που προσλαμβάνεται ή τους επικήδειους που είναι υποχρεωμένοι να γράψουν γιατί διαψεύστηκαν στις προσδοκίες τους. Πέρα βέβαια από το γεγονός της δίωξης και απαξίωσης των «ανεπιθύμητων». Αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ έχει υποστεί ένα σοβαρότατο πλήγμα. 

Το πιο ισχυρό χτύπημα στην ιστορία του. Βρίσκεται σε δύσκολη θέση επίσης και με την απώλεια τεσσάρων βαθμών στο εθνικό πρωτάθλημα, απέναντι σε βατούς αντιπάλους και από την 3η αγωνιστική χωρίς να το καταλάβει - προφανώς και χωρίς να το θέλει – παρουσιάζει τον Ολυμπιακό σαν αδιαφιλονίκητο φαβορί του νέου πρωταθλήματος.

 Για να γίνουν αυτά, μάλλον κάποιοι έχουν ευθύνες. Δεν έγιναν από μόνα τους. Κι αυτοί θα πρέπει να απολογηθούν και να πληρώσουν. Και όχι μόνο με λόγια. Μπορεί το σοκ με τα δελτία και το τραγικό λάθος της καθυστερημένης μεταγραφικής ενίσχυσης (σ.σ βασικός λόγος του αποκλεισμού) να μπήκαν κατά την άποψη σας εύκολα κάτω απο το χαλάκι και με αφελείς απόψεις των υποστηρικτών σας ότι κάποιοι πριονίζουν την καρέκλα του κόουτς (θαρρείς και τα μεγάλα λάθη δεν τα έκανε ο ίδιος αλλά κάποιος σωσίας του), το ίδιο συμβαίνει βέβαια και για το Γερμανό τεχνικό διευθυντή, όμως κάποιος δεν ξεχνά το τι έγινε και ποιος φταίει για αυτό που έγινε. Κι αυτός δεν είναι άλλος από το λαό του ΠΑΟΚ. 

Ναι, θα πρέπει να επιστρέψει η ηρεμία, ναι υπάρχει σημαντικός και σοβαρός λόγος να στηριχθεί η ομάδα στα επόμενα βήματα της. Οχι όμως νέα διαγραφή ευθυνών με πλειοδοσίες συγκάληψης. Αυτό το τελευταίο έχει προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημιές στον ΠΑΟΚ, ας το χωνέψετε όλοι (αυτόκλητοι συνήγοροι υπεράσπισης και μονίμως απολαμβάνοντες ασυλία). Αυστηρή αλλά καλόπιστη και καλοπροαίρετη κριτική και σεβασμός στην αλήθεια, στον ΠΑΟΚ και στο λαό του. 

ΥΓ1: Ο Άρης από ότι φαίνεται θα εντάξει στο ρόστερ του τον Κάτσε. Παίκτη βγαλμένο μέσα από τα σπλάχνα του ΠΑΟΚ και θύμα μαζί με τον νεαρό Χαρίση που σήμερα μεγαλουργεί στον Ατρόμητο και θεωρείται ένας απο τους καλύτερους αμυντικούς μέσους του πρωταθλήματος, της μεγάλης επιρροής που είχε ένας μάνατζερ ο οποίος κουβάλησε στον ΠΑΟΚ ένα παλτό. Ο παίκτης αυτός τους έφραξε το δρόμο στην καριέρα τους.

ΥΓ2: Μετά τους Φετφατζίδη, Ντουρμισάι, Μαρτίνες, Μάνο έρχεται και ο γκολκίπερ Σιαμπάνης (παλιά του ΠΑΟΚ) από τον Ολυμπιακό στο Χαριλάου.

ΥΓ3: Πανηγυρίζουν οι ερυθρόλευκες φυλλάδες - σύνηθες το φαινόμενο – για την απόκτηση ενός δευτεροκλασάτου παίκτη που έχασε τη θέση του στο πρωτάθλημα της Ολλανδίας.

 ΥΓ4: Ο ΠΑΟΚ επιστρέφει αύριο στο πρωτάθλημα με την ευχή και την ελπίδα να πατήσει γερά στα πόδια του και να διεκδικήσει τους στόχους του.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.