Η Μαρσέιγ στο... μικροσκόπιο: Ο Παγιέτ, ο τρελό-Σαμπάολι και τα άλλα παιδιά...

Κωστής Παναγιώτου18 Μαρτίου 2022

Ο ΠΑΟΚ μετά την ιστορική του πρόκριση στα προημιτελικά του Conference League, έχει μπροστά του ακόμη ένα εμπόδιο να ξεπεράσει για να βρεθεί πρώτη φορά στην ιστορία σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης, για να το καταφέρει, πρέπει να αφήσει εκτός συνέχειας τη Μαρσέιγ.

Οι Γάλλοι μπήκαν στην νεοσύστατη διοργάνωση της UEFA από τους ομίλους του Europa League, όπου είχαν τερματίσει στην τρίτη θέση. Στη συνέχεια απέκλεισαν την Καραμπάγκ με συνολικό σκορ 6-1 και στους «16» επικράτησαν, δύο φορές με το ίδιο σκορ (2-1), επί της Βασιλείας, φτάνοντας στα προημιτελικά.

Στους ομίλους του EL αντιμετώπισαν τις Γαλατασαράι, Λάτσιο και Λοκομοτίβ Μόσχας, τερματίζοντας τρίτοι, συγκεντρώνοντας 7 βαθμούς, έχοντας 1 νίκη, 4 ισοπαλίες και μια ήττα από τους Τούρκους.

Στο γαλλικό πρωτάθλημα βρίσκονται στη 2η θέση μαζί με τη Νις ( 50 βαθμούς ). Φέτος έχει πανηγυρίσει τη νίκη 14 φορές, σε 8 παιχνίδια έχει πάρει το βαθμό της ισοπαλίας και σε 6 έφυγε με άδεια χέρια. Οι Γάλλοι έχουν στην τροπαιοθήκη τους 9 πρωταθλήματα, 13 Κύπελλα, 2 Σούπερ Καπ και ένα Champions League.

Τα «όπλα» των Γάλλων

Ο Ντιμίτρι Παγιέτ είναι το πρώτο βιολί στην ομάδα των Γάλλων, με τον 34χρονο μεσοεπιθετικό να έχει καταγράψει 34 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, πετυχαίνοντας 11 τέρματα και ισάριθμες ασίστ.

Πρώτος σκόρερ της ομάδας είναι ο Αρκάντιους Μίλικ. Ο Πολωνός έχει καταφέρει να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα 19 φορές σε 30 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, χωρίς όμως να έχει πετύχει διψήφιο αριθμό τερμάτων σε καμία διοργάνωση, καθώς έχει 6 στο πρωτάθλημα, 4 στο Europa League, 5 στο Κύπελλο και 4 στο Conference League.

Άξιος συμπαραστάτης στο σκοράρισμα είναι και ο Τούρκος Τζενγκίζ Ουντέρ, οποίος έχει σκοράρει 11 τέρματα, μοιράζοντας 3 ασίστ σε 35 αγώνες, σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Ματεό Γκεντουζί είναι το μηχανάκι στη μεσαία γραμμή της Μαρσέιγ, έχοντας αγωνιστεί σε 42 παιχνίδια, μετρώντας 3 γκολ και 13 ασίστ.

Ο τρελό-Σαμπάολι

Ο προπονητής των Μασσαλών δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, ο Χορχέ Σαμπάολι έχει απασχολήσει κατά καιρούς τα διεθνή μέσα για το πάθος που ζει τους αγώνες, αλλά και για τις έντονες αντιδράσεις του στη διάρκεια αυτών.

Ο Αργεντινός τεχνικός βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας από την περασμένη σεζόν και συγκεκριμένα από το τις 8 Μαρτίου 2021. Τα περισσότερα χρόνια της προπονητικής του καριέρας τα πέρασε στη χώρας του, ενώ το 2018 μέχρι το 2021 βρέθηκε στη Βραζιλία, με πέρασμα από τη Σάντος και την Ατλέτικο Μινέιρο.

Επίσης έχει διατελέσει προπονητής της Εθνικής Αργεντινής και της Χιλής, με την τελευταία, μάλιστα, κατέκτησε το Κόπα Αμέρικα τη σεζόν 2014/15. Η πρώτη ομάδα που τον έφερε στην Ευρώπη ήταν η Σεβίλλη τη σεζόν 2016/17, τερματίζοντας στη 4η θέση του ισπανικού πρωταθλήματος. 

Φέτος με τη Μαρσέιγ έχει 22 νίκες, 12 ισοπαλίες και 8 ήττες σε όλες τις διοργανώσεις.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.