H «κατάρα» του Άρη χτύπησε για έβδομη φορά!

Metrosport Team30 Ιουλίου 2021

Η ιστορία επαναλήφθηκε. Για 7η συνεχομένη φορά, ο Άρης δεν καταφέρνει να προκριθεί έχοντας δεχτεί δύο και περισσότερα τέρματα στο πρώτο παιχνίδι. 

Η πρώτη φορά ήταν στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ το 1974/75, όταν οι «κίτρινοι» έχασαν από την Ραπίντ Βιέννης στο πρώτο παιχνίδι με 3-1 ενώ στη Θεσσαλονίκη η νίκη με 1-0 δεν τους έστειλαν στην επόμενη φάση.

Στη συνέχεια, το 1979/80, ο Άρης υποχρεώθηκε στην ήττα με 4-1 στο πρώτο παιχνίδι από την Σεν Ετιέν και δεν καταφέρνει να την αποκλείσει, με τη δεύτερη αναμέτρηση στην Θεσσαλονίκη να λήγει 3-3.

Ένα χρόνο μετά, οι Θεσσαλονικείς δέχονται βαριά ήττα με 5-1 από την Ίπσουιτς (Κύπελλο ΟΥΕΦΑ) εκτός έδρας, με τις πιθανότητες για ανατροπή να γίνονται μηδαμινές. Η νίκη με 3-1 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» δεν ήταν αρκετή για την ανατροπή.

Το 2003/04 στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, πάλι η Περούτζια επικράτησε στην πρώτη αναμέτρηση με σκορ 2-0, με το αποτέλεσμα του δεύτερου παιχνιδιού (1-1) να μην ευνοεί τους «κίτρινους»

Την επόμενη σεζόν, ο Άρης διασταυρώθηκε με την ισχυρή Ρόμα και ηττήθηκε στο πρώτο παιχνίδι με 5-1. Στον επαναληπτικό, η λευκή ισοπαλία έδωσε στους Ιταλούς την πρόκριση.

Στο πρόσφατο 2019-20, απέναντι στην Μόλντε, έφτασε πιο κοντά από ποτέ νικώντας στο δεύτερο παιχνίδι 3-0, στέλνοντας τον αγώνα στην παράταση αλλά πάλι η μοίρα και η παράδοση ήταν εναντίον του, καθώς οι Σουηδοί πέτυχαν γκολ στις καθυστερήσεις και προκρίθηκαν.

Στην χθεσινή αναμέτρηση (29/7/2021), η ομάδα του Άκη Μάντζιο υπέστη οδυνηρό αποκλεισμό από την Άστανα, πάλι στις καθυστερήσεις της παράτασης, έχοντας κάνει την υπέρβαση αφού ισοφάρισε τα τέρματα από το πρώτο παιχνίδι.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.