H-20: Ο stealth και πυρηνικός «Θεός του Πολέμου» -Σε ποιον ανήκει, ποιον ενοχλεί

Metrosport Team27 Μαΐου 2021

Η Κίνα αναπτύσσει ένα stealth στρατηγικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος το οποίο ονομάζεται «H-20» και σύμφωνα με πληροφορίες διαθέτει τρομακτικές ικανότητες, μεταξύ των οποίων πυρηνικές επιθέσεις και πλήγματα σε αμερικανικές βάσεις και στρατηγικούς στόχους στο Γκουάμ και πέρα από αυτό.

Όπως αναφέρουν τόσο τα ρωσικά όσο και τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, το στρατηγικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος H-20 θα είναι εφοδιασμένο τόσο με πυρηνικούς όσο και με συμβατικούς και υπερηχητικούς πυραύλους, με μέγιστο βάρος απογείωσης τουλάχιστον 200 τόνους και ωφέλιμο φορτίο έως 45 τόνους, ενώ θα αναπτύσσει υποηχητικές ταχύτητες.

Όπως διαφαίνεται από πλάνα και φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πριν από μερικούς μήνες, το H-20 έχει εμφανείς ομοιότητες με στο stealth στρατηγικό βομβαρδιστικό B-2 Spirit της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (USAF).

Τα χαρακτηριστικά του

Σημειώνεται επίσης ότι στην Κίνα, το νέο αυτό αεροσκάφος χαρακτηρίζεται ως «Θεός του Πολέμου στους αιθέρες» ενώ τονίζονται ακόμα οι προηγμένες stealth ιδιότητες και χαρακτηριστικά του, που θα του επιτρέπουν να πραγματοποιεί διηπειρωτικές πτήσεις καθιστώντας δύσκολο τον εντοπισμό του από τα αμερικανικά συστήματα ραντάρ και ελέγχου.

Υπενθυμίζεται πως το H-20 θα έχει ακτίνα μάχης περίπου 5.000 μιλίων ενώ θα μπορεί να μεταφέρει μεταξύ δέκα και εικοσιτρείς τόνους βομβών. Ακόμη θα διαθέτει, ειδικά χαρακτηριστικά απόκρυψης στίγματος καθώς και άλλες stealth ιδιότητες. Παράλληλα πληροφορίες από το Πεκίνο αναφέρουν ότι το stealth στρατηγικό βομβαρδιστικό θα μπορεί, εκτός από στρατηγικό βομβαρδιστικό να παίζει και το ρόλο ιπτάμενου δικτυωμένου κέντρου Αναγνώρισης και Διοίκησης. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με τα αμερικανικά F-35.

Η Κίνα φαίνεται ότι με τη δημιουργία του H-20 θα ολοκληρώσει την πυρηνική της τριάδα. Σε αυτή περιλαμβάνονται οι διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι και τα υποβρύχια με ικανότητα εκτόξευσης πυρηνικών πυραύλων.

Με πληροφορίες από: Sputnik / Φωτογραφία Twitter

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.