Γρίφος οι επιλογές για την ενδεκάδα του Άρη

Γιώργος Στράντζαλης04 Ιανουαρίου 2022

Σε γρίφο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται ο καταρτισμός της ενδεκάδας για το αυριανό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, καθώς η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, με τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στην ομάδα, δεν αφήνει πολλά περιθώρια στον Άκη Μάντζιο να σχεδιάσει όπως θα ήθελε το πλάνο του. 

Για την ακρίβεια, γνωρίζει ότι δεν θα έχει σίγουρα στη διάθεσή του τα τέσσερα ενεργά κρούσματα και τον Αμπουμπακάρ Καμαρά. Συνεπώς, οι επιλογές του είναι ούτως ή άλλως περιορισμένες και δεν του δίνουν τη δυνατότητα αναπροσαρμογής σχεδίου, ενώ -εφόσον γίνει το αυριανό παιχνίδι στην Λεωφόρο – δεδομένα θα δημιουργηθεί πρόβλημα διαχείρισης στη ροή του αγώνα, αφού οι επιλογές παικτών (έτοιμων αγωνιστικά) στην αποστολή θα είναι περιορισμένες.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο Άκης Μάντζιος προσπαθεί να φτιάξει αγωνιστικό πλάνο ιδιαίτερων συνθηκών, για ένα παιχνίδι όμως υψηλής απαίτησης και κομβικής σημασίας σε ό,τι αφορά τον στόχο της πρώτης 6άδας. “Είναι μια περίοδος που έχουμε ξαναζήσει, από την αρχή της πανδημίας. 

Δεν είναι κάτι εύκολο, ούτε κάτι που μπορείς να ελέγξεις. Δεν είναι καθόλου εύκολο όταν πρέπει να κάνεις έναν νέο σχεδιασμό και συνεχώς προκύπτουν καινούρια προβλήματα. Υπάρχουν αρκετά προβλήματα αυτή τη στιγμή και θα περιμένουμε έως την τελευταία στιγμή”, είπε ο προπονητής του Αρη στο συνδρομητικό κανάλι. Και πρόσθεσε στην κρισιμότητα του αυριανού αγώνα: “Θα είναι ένα παιχνίδι δύσκολο, με μια καλή ομάδα όπως είναι ο Παναθηναϊκός. 

Θα δούμε μέχρι το τέλος τι απώλειες θα έχουμε και πως θα μπορέσουμε να ετοιμαστούμε όσο γίνεται καλύτερα, για να διεκδικήσουμε τη νίκη στο παιχνίδι της Λεωφόρου”. Υπό αυτές τις συνθήκες ο Άκης Μάντζιος καλείται να πάρει τις αποφάσεις του, με το ερώτημα για την κορυφή της επίθεσης και δη την αντικατάσταση του κενού του Αμπουμπακάρ Καμαρά, να παραμένει αναπάντητο. 

Κριστιάν Λόπεθ και Δημήτρης Μάνος έχουν ασφαλώς τον πρώτο λόγο και το πιο πιθανό είναι ο προπονητής να τους μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής τους, καθώς κανείς από τους δύο δεν είναι ακόμη σε τέτοια κατάσταση ετοιμότητας ώστε να βγάλει 90άλεπτο και να σηκώσει όλο το βάρος της επίθεσης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.