Grand Prix Βελγίου: Επιβλητική νίκη για Μαξ Φερστάπεν

Metrosport Team28 Αυγούστου 2022

Μια επιβλητική νίκη πήρε ο παγκόσμιος πρωταθλητής, Μαξ Φερστάπεν, στο Grand Prix της F1 στο Σπα παρότι εκκίνησε από την 14η θέση!

Ο Ολλανδός είδε πρώτος την καρό σημαία στο Σπα και έφτασε στην τρίτη του συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα. Ο Κάρλος Σάινθ διατήρησε την πρώτη θέση στην εκκίνηση, το όχημα ασφαλείας έκανε την εμφάνισή του στον επόμενο γύρο για να απομακρυνθούν τα μονοθέσια των Χάμιλτον και Μπότας που εγκατέλειψαν ενώ ο Φερστάπεν άρχισε να ανεβαίνει σιγά σιγά. 

Στον 12ο γύρο ο Ολλανδός οδηγός άφησε πίσω του τον Πέρεζ, που μπήκε να αλλάξει τα ελαστικά του. Στον 16ο γύρο άλλαξε τα ελαστικά του και ο παγκόσμιιος πρωταθλητής που έβαλε mediums και στον 18ο γύρο πέρασε εκ νέου τον Σάινθ στην Kemmel. Αυτή ήταν η στιγμή που έκρινε και τον αγώνα.

Οι συνθήκες έγιναν καλύτερες όταν  ο Πέρεζ προσπέρασε τον δεύτερο οδηγό της Ferrari και προσέφερε μία  ασφάλεια στον πρωτοπόρο Φερστάπεν, που άνοιγε συνεχώς την διαφορά του. 

Η Red Bull έκανε το 1-2 αφού π Πέρεζ τερμάτισε δεύτερος, ενώ τρίτος βγήκε Σάινθ, ο οποίος κράτησε πίσω του τον Ράσελ.

Όσον αφορά στην βαθμολογία των οδηγών, ο Ολλανδός είναι πρώτος με 284 πόντους, ο Πέρεζ προσπέρασε στον Λεκλέρ και ανέβηκε δεύτερος έχοντας 191 βαθμούς έναντι 186 του Μονεγάσκου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.