Γράφτηκε ιστορία: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον τελικό του Roland Garros!

Δημήτρης Καλαϊτζής11 Ιουνίου 2021

Σ΄ έναν σπουδαίο ημιτελικό που κράτησε σχεδόν τέσσερις ώρες, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε τα εύκολα δύσκολα, καθώς αν και προηγήθηκε με 2-0 σετ, εν τέλει νίκησε με 3-2 και πήρε την μεγάλη πρόκριση στον τελικό του Roland Garros! Ο πρώτος Έλληνας που θα παίξει σε τελικό Grand Slam!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπήκε με ορμή στο πρώτο σετ και πήρε με σχετική άνεση το σετ με 6-3 αιφνιδιάζοντας τον Αλεξάντερ Σβέρεφ. Στο δεύτερο σετ, ο Γερμανός αντέδρασε και προηγήθηκε με 3-0, ωστόσο ο Έλληνας πρωταθλητής με απίστευτο come back κατάφερε να γυρίσει τούμπα την κατάσταση και να πάρει το σετ με 6-3 και να κάνει το 2-0.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι ο Τσιτσιπάς θα πάρει με ευκολία την πρόκριση στον τελικό του Roland Garros, ο Σβέρεφ βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και με «όπλο» το πολύ καλό σερβίς του και εκμεταλλευόμενος τα απανωτά λάθη και την έλλειψη ψυχραιμίας του Στέφανου σε κρίσιμα σημεία, μπόρεσε και ισοφάρισε σε 2-2 σετ στέλνοντας το παιχνίδι σε πέμπτο και τελευταίο σετ. 


Στο τελευταίο σετ, ο Στέφανος ήταν πιο ουσιαστικός και αποτελεσματικός καταφέρνοντας να κατακτήσει το σετ και μαζί το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό, όπου θα περιμένει τον νικητή του ζευγαριού Ναδάλ-Τζόκοβιτς. 

Τα σετ: 2-3 (3-6, 3-6, 6-4, 6-4, 3-6)

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.