Γουναρίδης: «Να προσαρμοστούμε γρήγορα στην κατηγορία»

Δημήτρης Καλαϊτζής17 Νοεμβρίου 2022

Για το πώς αξιολογεί τον Μακεδονικό μετά από δύο αγωνιστικές στο Πρωτάθλημα της Super League 2, μίλησε στην επίσημη σελίδα του συλλόγου, ο πορτιέρε της ομάδας, Στέφανος Γουναρίδης.

Αναλυτικά όσα είπε:

Δύο διαφορετικοί αντίπαλοι και δύο εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα. Πώς αξιολογείς το ξεκίνημα της ομάδας στο πρωτάθλημα;

«Ξεκινήσαμε καλά το πρωτάθλημα, με μια νίκη και θέλαμε να συνεχίσουμε έτσι. Όμως χάσαμε ένα παιχνίδι που μπορούσαμε να κερδίσουμε, ίσως τα λάθη μας, ίσως και οι συγκυρίες… Αλλά το αφήνουμε πίσω μας, την Κυριακή έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι και θέλουμε να το κερδίσουμε, όπως ακριβώς θα προσεγγίσουμε και όλα τα επόμενα που έρχονται. Θέλουμε να είμαστε πρωτίστως εμείς ευχαριστημένοι, να παίζουμε ωραίο ποδόσφαιρο, να το χαιρόμαστε και να παίρνουμε το καλύτερο από κάθε ματς».

Με εξαίρεση τον Σαραγιώτη, έχεις τρία νέα πρόσωπα μπροστά σου στην αμυντική τετράδα: από τον Τσουκάνη, στον Λισγάρα και τον Μπρατσιάνη. Πώς προχωρά η επικοινωνία σας;

«Προσπαθούμε όλοι μαζί σαν ομάδα. Δεν έχουν σημασία τα πρόσωπα, εγώ, ο Σπύρος, ο Χρήστος… Γιατί στην προπόνηση είμαστε όλοι το ίδιο, δεν υπάρχει βασικός ή παίκτης αλλαγής. Την Κυριακή, ο προπονητής επιλέγει αυτούς που θεωρεί πιο έτοιμους και όλοι πρέπει να έχουμε τότε καλή επικοινωνία μεταξύ μας. Η αλήθεια είναι ότι είμαστε μια καινούρια ομάδα, αλλά βλέπω ότι όσο περνάει ο καιρός βρισκόμαστε όλο και καλύτερα».

Έχεις αγωνιστεί ξανά στην κατηγορία, με Αγροτικό Αστέρα και Επισκοπή. Τι διαφορές βλέπεις σήμερα σε σχέση με την τότε Β Εθνική και πώς αξιολογείς το επίπεδο του Μακεδονικού;

«Πιστεύω ότι όλες οι ομάδες είναι μεταξύ τους ισάξιες, άσχετα αν ορισμένες λένε ότι είναι φαβορί για την άνοδο, όπως η Νίκη Βόλου, ο Πανσερραϊκός ή η ΑΕΛ. Ίσως μερικές ομάδες να έχουν περισσότερους ποιοτικούς παίκτες, αλλά η κατηγορία είναι δύσκολη και το ξέρουν όλοι, δεν αρκεί μόνο η ποιότητα αλλά είναι και κατηγορία δύναμης. Το βλέπουμε αυτό, δηλαδή ακόμα και από τις ομάδες που θέλουν να πρωταγωνιστήσουν, καμία δεν κερδίζει εύκολα στο γήπεδο, πρέπει να φτύσουν αίμα για τη νίκη.

Εμείς θέλουμε και να έχουμε ποιότητα και να είμαστε δυνατοί. Δεν θα πω ούτε ότι θέλουμε να πάρουμε πρωτάθλημα, ούτε να βγούμε κατηγορία. Αυτό που θέλουμε είναι να ανταπεξέλθουμε στις συνθήκες της κατηγορίας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, να πηγαίνουμε για τη νίκη σε κάθε μας παιχνίδι και να έρθει η σωτηρία για την ομάδα όσο πιο γρήγορα γίνεται. Από κει και πέρα, ό,τι καλύτερο μπορούμε να διεκδικήσουμε, είτε αυτό θα λέγεται πρώτη θέση, είτε τέταρτη είτε πιο κάτω».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.