«Γόρδιος δεσμός» το κενό του… Νέλσον!

Αρις Νικολάκης19 Αυγούστου 2021

Καλός φίλος και σοβαρός άνθρωπος – ανήκει στον κύκλο των παραγόντων του ΠΑΟΚ με διακριτή προσφορά – μάς θύμισε την αποχώρηση του Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου. Πολλοί τότε είχαν σπεύσει, να προδιαγράψουν πτωτική πορεία για τον ΠΑΟΚ. Άλλοι είχαν διαφωνήσει για το «πράσινο» της ΠΑΕ στον Σέρβο κορυφαίο σκόρερ του Πρωταθλήματος. Δεν μπορούσε πάντως, να πράξει διαφορετικά. 

Τελικά; Για να μην πολυλογούμε ο Ραζβάν Λουτσέσκου – κατά τον καλό φίλο και σοβαρό άνθρωπο – διαχειρίστηκε εξαιρετικά το κενό κατά την πτήση του «δικέφαλου». Με Τσούμπα Άκπομ και Κάρολ Σφιντέρσκι όχι μόνον δε φάνηκε το κενό αλλά… Ο ΠΑΟΚ ακατανίκητος κατέκτησε το νταμπλ. Συμπέρασμα; Ο Ρουμάνος προπονητής παράγει έργο «κτίζοντας» ρόστερ ευέλικτα κι ευμετάβλητα. Ήτοι, προσαρμόσιμα σε αλλαγές δεδομένων…

Ναι, αλλά τότε ο ΠΑΟΚ είχε και τον Άγγλο και τον Πολωνό φορ. Τώρα; έχει μόνον τον Πολωνό. Σαφέστατα βελτιωμένο αλλά… Πίσω από αυτόν ουδείς! Τότε επίσης, μετρούσε πολύ καιρό στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Κι είχε «κτίσει» τα – κατά τον καλό φίλο και σοβαρό άνθρωπο – ευέλικτο κι ευμετάβλητο. Ήτοι, προσαρμόσιμο σε αλλαγές δεδομένων ρόστερ. Τώρα έχει ελάχιστο χρόνο. Κι ακόμη καλά, καλά τα θεμέλια δεν έβαλε!

Εμείς δε θέλουμε και δεν ανήκουμε σε εκείνους οι οποίοι έχουν τυφλή εμπιστοσύνη στον Ραζβάν Λουτσέσκου. Όπως δε θέλουμε και δεν ανήκουμε σε αυτούς οι οποίοι ουδόλως τον εμπιστεύονται. Ο άνθρωπος έχει πάρει Πρωταθλήματα και Κύπελλα κι εάν μη τι άλλο του οφείλουν οι πάντες… Κι όταν λέμε, οι πάντες εννοούμε οι πάντες, σεβασμό. Με όλον τον σεβασμό λοιπόν, δεν διακρίνουμε στον ορίζοντα του ΠΑΟΚ τώρα, μετά τον «κεραυνό εν αιθρία» του τραυματισμού του Νέλσον Ολιβέιρα, ανάλογη λύση – δίχως μεταγραφή από τα υψηλά ράφια - στο μέγιστα πρόβλημα όπως τότε μετά την αποχώρηση του Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς. 

Εκτός κι ένα κι εφ’ όσον διοικητική και τεχνική ηγεσία της ΠΑΕ δεν καταλήξουν σε αντικατάσταση του Πορτογάλου αλλά σε κάλυψη του Κάρολο Σφιντέρκσι. Με τον Πολωνό να ξεκινά πλέον, βασικός… Υψηλά ράφια; Ναι, επειδή όταν η ατυχία φέρνει τα πάνω, κάτω για έναν παίκτη της τάξης του εκατομμυρίου θεωρείται κομματάκι δύσκολο να ξαναφέρεις τα κάτω, πάνω με ένα παίκτη της τάξης των χιλιάδων ευρώ. Κατά κανόνα τουλάχιστον. Έτσι; Αυτή όμως, είναι η μία όψη του νομίσματος. 

Υπάρχει κι άλλη. Από εκεί που ο Κυπελλούχος έψαχνε για ακραίους αμυντικούς κι επιθετικούς… Θα βρεθεί με τρεις κεντρικούς επιθετικούς τού αυτού επιπέδου, Θεωρητικά. Κάρολ Σφιντέρσκι, Νέλσον Ολιβέιρα κι ο επερχόμενος αντικαταστάτης του. Όποιος και να είναι αυτός, δε θα είναι – λέμε εμείς – για να …ζεσταίνει τον πάγκο. Τι λέτε εσείς; Δίχως δεύτερη κουβέντα, αναστάτωση κι αγωνιστική κι οικονομική. 

Κι άντε, η οικονομική δε «χαλά» τον Ιβάν Σαββίδη. Συνηθισμένος να τα «χώνει» σε έκτακτες καταστάσεις.. Η αγωνιστική; Γίνεται να μη «χαλά» τον Ραζβάν Λουτσέσκου; Είναι λοιπόν, μία ώρα δύσκολη. Πολλή δύσκολη είναι. Και ρευστή είναι! Τούτο επειδή ο ΠΑΟΚ και θα παίξει αύριο με τη Ριέκα δίχως τον μέχρι τώρα βασικό του κεντρικό φορ… Επειδή και δεν μπορεί άμεσα, να τον αντικαταστήσει… Επειδή κι η κάλυψη του κενού του… Νέλσον – κατά πως φαίνεται – είναι ένα γόρδιος δεσμός.

Στη περίπτωση τού γόρδιου δεσμού, ο Μακεδόνας βασιλιάς, Μέγας Αλέξανδρος ήταν σαφής: Κάθε τι το οποίο δε λύεται, κόπτεται!

ΥΓ : Οι αναφορές από πλευράς Ριέκα στον ισχυρότερο ΠΑΟΚ και στην πανίσχυρη Τούμπα μαζί με την ταμπέλα του φαβορί στην ελληνική ομάδα είναι… Παρωχημένης τεχνολογίας προπαγάνδα!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.