Γονατίζοντας την ΑΕΚ ορθώνει επιβλητικά το ανάστημα του!

Αρις Νικολάκης06 Απριλίου 2024

Ξυπνήστε, ρε. Έκραζε η κερκίδα της Τούμπας! Το «ρε» με την καλή έννοια, έτσι; Ξυπνήστε, ρε. Ένα ολόκληρο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ κοιμόταν ύπνον βαθύ! Πως γιατί; Προπονητών και παικτών του ξέρει η ψυχή. Ξύπνησαν βέβαια, μετά. Σιδέρωσαν την τσαλακωμένη από τη Λαμία, εικόνα τους. «Σιδέρωσαν» και τη Λαμία.

Η επαναφορά του ΠΑΟΚ στην κορυφή της βαθμολογίας είναι ένδειξη πως υπάρχει ακόμη πνοή πρωταθλητισμού. Τ0 σούρτα φέρτα σε αυτήν, την κορυφή της βαθμολογίας, είναι απόδειξη αφ’ ενός μεν, του περισσεύματος θέλησης και δύναμης για την διεκδίκηση του τίτλου. Είναι αφ’ ετέρου απόδειξη του ελλείμματος ισορροπίας.

Το λέμε και το ξαναλέμε εξ αρχής της αγωνιστικής περιόδου. Σύνηθες γεγονός για ομάδες οι οποίες οικοδομ0ύνται εκ θεμελίων. Τέτοια ομάδα είναι εφέτος ο ΠΑΟΚ. Εκ θεμελίων οικοδομείται. Με την πρόοδο των εργασιών να προκαλεί θαυμασμό. Με λίγη τύχη ή για να είμαστε ακριβείς, με λιγότερη ατυχία θα διεκδικούσε σήμερα πέρα του Πρωταθλήματος και της πρόκρισης στους Ημιτελικούς του Κόνφερενς Λιγκ και το Κύπελλο!

Μία παρένθεση στιγμής έλλειψης αγωνιστικής ισορροπίας στον Ημιτελικό του στέρησε την διεκδίκηση του Κυπέλλου. Δύο τρεις παρενθέσεις χρόνου έλλειψης αγωνιστικής ισορροπίας του σε αγώνες στέρησαν σοβαρή βαθμολογική διαφορά ως πρώτης ομάδας από την δεύτερη.

Για να φθάσει έτσι, να παίζει την πρωτιά και μαζί της το πλεονέκτημα στην κούρσα των πλέι οφ του Πρωταθλήματος (μαραθώνιος ήταν η κανονική διάρκεια του) κόντρα στην ΑΕΚ, στην έδρα της. Κρίνοντας εξ όλων των αποτελεσμάτων αυτός ο αγώνας είναι ο δυσκολότερος όλων όσων προηγήθηκαν. Θα είναι μάλιστα, καθ’ ημάς κι ο δυσκολότερος όλων όσων έπονται.

Τούτο κι επειδή η τρέχουσα Πρωταθλήτρια παραμένει πανίσχυρη. Κι επειδή ο ΠΑΟΚ απέναντι της από εκεί που είχε το πάνω χέρι, βρέθηκε να μην το έχει. Με πολλά αρνητικά τελευταία αποτελέσματα. Δίχως να θεωρούμε πως η προϊστορία παίζει μπάλα. Αλίμονο. Θεωρούμε απλά, μερικές να παίζει παιγνίδια ψυχικής και πνευματικής κατάστασης.

Τι να πει όμως, η (πρόσφατη, έτσι;) προϊστορία σε ψυχή και πνεύμα του ΠΑΟΚ; Έχοντας χάσει ψυχή και πνεύμα βρέθηκε στα έγκατα της γης μετά από συγκλονιστικές απώλειες στην Τούμπα κόντρα στις υπερδυνάμεις του Big4 και στον Άρη. Έχοντας ξαναβρεί ψυχή και πνεύμα αναρριχήθηκε στην κορυφή του Ολύμπου! Η πρόσφατη προϊστορία με την ΑΕΚ – την οποία ακούμε έντονα τελευταία - θα χαλάσει πνεύμα και ψυχή του ΠΑΟΚ; Εκτός κι εάν ψυχή και πνεύμα ο ΠΑΟΚ παραδώσει. Αλλιώς; Θεωρούμε πως θα μπορούσε την έδρα της ΑΕΚ, να αλώσει…

Εδώ θυμίζουμε πως ο Άρη, ως τοπικός αντίπαλος του ΠΑΟΚ κάνει την διαφορά. Όντας συν ένας αντίπαλος παθιασμένος για πολλούς και διαφόρους πέραν εκείνων των Big 4 λόγους, είναι ο τέταρτος αντίπαλος, για τον ΠΑΟΚ στο «μέτωπο» των μαχών για τον θρίαμβο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σε αντίθεση – επιμένουμε - με ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό που ουσιαστικά θεωρούν καλώς η κακώς, πως έχουν τρεις αντιπάλους στο συγκεκριμένο «μέτωπο»!

Για να καταλήξουμε. Ο αγώνας της Κυριακής στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι αγώνας απόδειξη για την αγωνιστική ισορροπία του ΠΑΟΚ. Αγώνες απόδειξη για την δύναμη και τη θέληση διεκδίκησης του τίτλου πέρασαν πολλοί. Θα έλθουν, για να περάσουν κι άλλοι αλλά… Την Κυριακή ο ΠΑΟΚ γονατίζοντας την ΑΕΚ ορθώνει επιβλητικά – ίσως κι ακλόνητα, ίσως - το ανάστημα του!

ΥΓ : Δήλωσε χαρούμενος ο Ραζβάν Λουτσέσκου αναφερόμενος στην αμέριστη στήριξη του κόσμου στον Αλί Σαμάτα. Δικό του έργο είναι. Έργο του Ρουμάνου προπονητή. Χριτς, χρατς.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.