«Γολγοθάς» για Ντελ Πότρο: «Δεν μπορώ να ανέβω σκάλες και να τρέξω από τους πόνους»

Metrosport Team27 Σεπτεμβρίου 2022

Δύσκολες καταστάσεις ζει ο Χουάν Μαρτίν ντελ Πότρο που έκανε αποκαλύψεις για την κατάστασή του μετά τους δύο σοβαρούς τραυματισμούς του στα πόδια.

Ο Αργεντινός τενίστας αποσύρθηκε φέτος από την ενεργό δράση έχοντας καταφέρει να παίξει μόνο μία φορά στο "αντίο" του στο Μπουένος Άιρες. Αυτή ήταν η μοναδική φορά που πάτησε σε κορτ μετά το κάταγμα επιγονατίδας στο Κουίνς το 2019 και την ώρα που επέστρεψε, υπέστη ίδιο τραυματισμό.

Ο άλλοτε νο3 της παγκόσμιας κατάταξης βετεράνος μίλησε στα ΜΜΕ της πατρίδας του και αποκάλυψε ότι ταλαιπωρείται από αφόρητους πόνους.

«Σήμερα μπορώ μόνο να περπατήσω. Δεν μπορώ να κάνω διάδρομο, δεν μπορώ να ανέβω σκάλες χωρίς να πονέσω. Δεν μπορώ ούτε να οδηγήσω μεγάλες διαδρομές χωρίς να κάνω διάλειμμα και να τεντώσω τα πόδια μου. Αυτή είναι η πραγματικότητά μου. Είναι δύσκολη και λυπηρή, όμως πάντα προσπαθώ να βελτιώσω την κατάστασή μου. Η νέα πρόκλησή μου είναι να ζήσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ακόμα και ψυχολογικά, παρά τα προβλήματά μου» είπε ο 34χρονος Ντελ Πότρο.

Παρότι υποβάλλεται σε θεραπείες, καμιά δεν τον έχει βοηθήσει να αναρρώσει με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η ψυχολογία του.

«Πρόσφατα βρέθηκα στην Ελβετία και είδα άλλον γιατρό. Η θεραπεία προτάθηκε σε μένα από πολλούς παίκτες του τένις, όμως δεν είχα ακόμα θετικά αποτελέσματα. Φανταστείτε πώς είναι έπειτα από κάθε απόπειρα θεραπείας ή χειρουργείο, την αναστάτωση που αισθάνομαι όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά. Ως συνήθως αυταπατώμαι, ελπίζω, έχω πίστη σε κάθε νέα θεραπεία που δοκιμάζω και όταν αυτή αποτύχει, το πλήγμα είναι ισχυρό. Για 3,5 χρόνια, παρά τις πολλές επεμβάσεις και τις θεραπείες, πάντα συνέβαινε το ίδιο,» τόνισε.

«Το μυαλό μου δεν μπορεί να αποδεχθεί τη ζωή χωρίς το τένις»

Η μετάβαση από την ενεργό δράση στην απόσυρση δεν ήταν καθόλου εύκολη για τον Ντελ Πότρο, νικητή 22 τουρνουά ανάμεσά τους και το US Open το 2009 κξόντρα στον Ρότζερ Φέντερερ που αποσύρθηκε και αυτός προ ημερών από τα κορτ.

«Το μυαλό μου δεν μπορεί να αποδεχθεί τη ζωή χωρίς το τένις. Δεν είχα ήπια μετάβαση. Δεν μπορούσα να προετοιμάσω τον εαυτό μου και δεν είχα ιδέα τι κάνουν άλλοι τενίστες που περνούν αυτήν τη διαδικασία. Ήμουν το νο3 του κόσμου. Μετά, ξαφνικά, έσπασα και τα δύο πόδια μου. Και είμαι εδώ, χωρίς τίποτα.

Όλον αυτόν τον καιρό επιχειρούσα να αναρρώσω, όπως έκανα με κάθε άλλον τραυματισμό, μέχρι που στο Μπουένος Άιρες είπα 'αρκετά'. Και από το Μπουένος Άιρες βρήκα τον εαυτό μου και είμαι ακόμα εδώ, στη διαδικασία της επεξεργασίας, να αναρωτιέμαι πώς θα μπορούσαν να έρθουν τα πράγματα» κατέληξε ο Ντελ Πότρο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.