Γλυνιαδάκης: «Ο Γιάννης μπορεί να αλλάξει την ιστορία του ελληνικού μπάσκετ»

Metrosport Team10 Αυγούστου 2022

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας και πρόεδρος του ΠΣΑΚ, Ανδρέας Γλυνιαδάκης, και μίλησε για τη νίκη της Εθνικής ομάδας μπάσκετ κόντρα στην Ισπανία και την παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

Για την Εθνική ομάδα μπάσκετ: «Η Εθνική ομάδα μπάσκετ είναι αυτή που πάντα την στήριζε ο κόσμος, όταν έχεις ένα σούπερ σταρ μέσα στο 10 κορυφαίους στον κόσμο, τότε ο κόσμος γεμίζει το γήπεδο για να τον δει από κοντά. Εχουμε μιλήσει πολλές φορές για μετάλλια και ρόστερ και δεν έγινε. Σημασία έχει να υπάρχει διάρκεια, ο Γιάννης μπορεί να αλλάξει την ιστορία του ελληνικού μπάσκετ όπως την ξέραμε ,να φέρει διακρίσεις, να στηθεί γύρω του ένας κορμός. 

Ωστόσο, η Εθνική ομάδα δεν θα πετύχει μόνο του Γιάννη, έχει καλή διοίκηση, έχει τον κόσμο κοντά της, έχει καλούς παίκτες. Όλα αυτά και μέσω μιας διάκρισης θα φέρουν περισσότερα παιδιά στο γήπεδο. Πρέπει να το εκμεταλλευτούμε αυτό. Το ποδόσφαιρο είναι μεγαλύτερο στην Ελλάδα, αλλά το μπάσκετ έχει φέρει μεγαλύτερες επιτυχίες. Το πιο σημαντικό είναι να επενδύσουμε πάνω στον Γιάννη, γιατί τέτοιο κεφάλαιο δεν νομίζω να παρουσιαστεί στην Εθνική ομάδα. Δεν είναι απλό ένα χρυσό μετάλλιο, δεν σημαίνει πως επειδή παίζουμε καλά θα πάρουμε το χρυσό. Είναι πολλοί οι παράγοντες για να φτάσουμε εκεί».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.