Γκουαρντιόλα και Σίτι σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο!

Metrosport Team17 Μαρτίου 2021

Η χθεσινή νίκη της Μάντσεστερ Σίτι επί της Γκλάνταμπαχ, πέρα από την πρόκριση στην φάση των «8» για του «πολίτες», έδωσε την δυνατότητα στην αρμάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα αλλά και στον ίδιο, να σπάσουν δύο ακόμα ρεκόρ.

Ο Καταλανός προπονητής, έχει πλέον 82 νίκες στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, μια πάνω από τον Ζοσέ Μουρίνιο, όμως βλέπει ακόμα την...πλάτη των Αρσέν Βενγκέρ (86), Κάρλο Αντσελότι (89), και Σερ Άλεξ Φέργκισον με 102.

Επιπρόσθετα, η Μάντσεστερ Σίτι, ξεπέρασε την Γιουβέντους, σχετικά με το χρονικό διάστημα που διατήρησε ανέπαφη την εστία της, με τους τερματοφύλακες των «Σίτιζενς», να συμπληρώνουν 706 λεπτά χωρίς να δεχθούν κάποιο τέρμα: ο Έντερσον (με τη βοήθεια του Στέφεν, ο οποίος έπαιξε εναντίον της Μαρσέιγ στους ομίλους), ξεπέρασε τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν (με την υποστήριξη του Νέτο), ο οποίος με τη Γιουβέντους του Αλέγκρι έφτασε τα 690 λεπτά το 2016-17. 

Μπροστά είναι ο Γιανς Λέμαν, ο οποίος σταμάτησε στα 853 λεπτά μεταξύ των σεζόν 2004-05 και 2006-07 και ακολουθεί ο Κέιλορ Νάβας (738'). Ο αγώνας εναντίον της Γκλάντμπαχ ήταν ο έβδομος αγώνας χωρίς να δεχθούν γκολ οι «πολίτες». Οπως ανέφερε η βρετανική εταιρεία ανάλυσης αθλητικών στοιχείων Opta Sports, μόνο η Μίλαν (επτά το 2005) και η Αρσεναλ (10 το 2006), το είχαν καταφέρει πριν.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.