Γκιτσιούδης: «Το ιδανικό θα ήταν ένα κράμα Πασχαλάκη-Ζίβκοβιτς»

Metrosport Team19 Αυγούστου 2020

Ο Γιάννης Γκιτσιούδης ανέλυσε μιλώντας στο Metropolis 95.5 την μάχη στη θέση «1» στον ΠΑΟΚ ανάμεσα σε Πασχαλάκη και Ζίβκοβιτς. «Τους άλλους δέκα, ενόψει Μπεσίκτας, τους έχει βρει και τους έχει εμπιστοσύνη και το πρόβλημα είναι στη θέση «1», με την καλή έννοια. Ο Πασχαλάκης θα είναι πιο σωστό να ξεκινήσει, έβγαλε όλο το πρωτάθλημα πέρσι, ήταν πιο σταθερός με κάποιες, βέβαια, διακυμάνσεις. Έχουμε δύο καλούς, ο Ζίβκοβιτς του δόθηκε η ευκαιρία και δεν κατάφερε να κρατήσει τη θέση του. Δεν νομίζω, πάντως, ότι έχουν μεγάλες διαφορές στις προπονήσεις. Είναι θέμα προπονητή» είπε αρχικά και συνέχισε μιλώντας για τον νέο προπονητή τερματοφυλάκων, Μάριο Γκαλίνοβιτς:  

«Ο Σκιαθίτης είχε δουλέψει πολύ καλά. Η διαφορά είναι ότι ο Γκαλίνοβιτς έχει μεγαλύτερη εμπειρία γιατί είχε παίξει σε μεγάλες ομάδες. Ο Πασχαλάκης είναι ο πιο γυμνασμένος στην Ελλάδα, αυτό οφείλεται στον προπονητή του. Τα λάθη του ήταν στησίματος, ότι δεν έπρεπε να πηδάει με δύο πόδια και το ένα βήμα πίσω. Ο Γκαλίνοβιτς αν καταφέρει να του περάσει κάποια πράγματα, όπως το να κάνει αντί βήμα πίσω, βήμα μπροστά θα είναι σημαντικό. Πάντως οι μεγάλοι τερματοφύλακες δύσκολα αλλάζουν».  

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά των δύο σημείωσε: «Ο Ζίβκοβιτς είναι πιο ήρεμος, αυτό βοηθάει τους αμυντικούς. Δεν δείχνει να «τρελαίνεται», όπως κάνει ο Πασχαλάκης, και νομίζω είναι πιο καλός εκτός εστίας. Ο Πασχαλάκης είναι πιο εκρηκτικός, έχει φοβερές αντιδράσεις και μπορεί να βγάλει τα άπιαστα. Αν είχαμε ένα κράμα των δύο θα είχαμε τον καλύτερο τερματοφύλακα στην Ελλάδα».  

Τέλος ρωτήθηκε για υπόθεση του Βιεϊρίνια: «Για να τον βλέπουμε με την παλιά φανέλα ακόμη στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ σημαίνει ότι δεν έχουν συζητήσει και δεν τα έχουν βρει. Μακάρι να υπάρξει συμφωνία γιατί είναι μεγάλο κεφάλαιο για τον ΠΑΟΚ, είναι ηγετικός και έχει προσωπικότητα που την σέβονται όλοι. Μπορεί να βοηθήσει όλους τους παίκτες. Από εκεί και πέρα, είναι θέμα προπονητή αν μπορεί να θεωρεί ότι μπορεί να αντέξει ένα ολόκληρο ματς. Χρειάζεται, πάντως, στον ΠΑΟΚ».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.