Γκιτσιούδης: «Σεβόμασταν, εκτιμούσαμε αλλα δε φοβόμασταν τον Μαραντόνα»

Metrosport Team07 Οκτωβρίου 2021

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Γκιτσιούδης.

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ θυμήθηκε τις κόντρες με τη Νάπολι του αείμνηστου Ντιέγκο Μαραντόνα.

Μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Γκιτσιούδης δήλωσε:

Για το μουσείο του ΠΑΟΚ: «Έχουμε λίγα πράγματα πιο πολλές φωτογραφίες. Μας το παραχώρησε ο κ. Σαββίδης για να συναντιόμαστε, για τις εκλογές μας. Ο καθένας ό,τι μπορεί να προσφέρει θα το κάνει».

Το θυμάται από τα ματς με τη Νάπολι και τον Μαραντόνα: «Τον σεβόμασταν, τον εκτιμούσαμε, δεν τον φοβόμασταν. Όταν γινόταν φάουλ εκτός περιοχής «σκοτείνιαζε» η εστία βάζαμε 7-8 παίκτες τείχος. Λέγαμε στους αμυντικούς να κλέβουν μέτρα στον τείχος. Ήταν πανέξυπνος παίκτης, έκανε τρομερό δίδυμο με τον Καρέκα. Θυμάμαι το γκολ που έφαγα. Του έβγαλε την κάθετη ο Μαραντόνα και ενώ περίμενα να έρθει προς το μέρος μου, σούταρε με την μια και έμεινα άγαλμα. Στην Ιταλία ήταν πιο δύσκολα. Χάσαμε με το πέναλτι. Θέλαμε να αποδείξουμε ότι μπορούσαμε. Ήμασταν δεμένη ομάδα».

Ποιος από τους συμπαίκτες του θεωρεί ότι μπορούσε να παίξει σε ιταλική ομάδα: «Ο Σκαρτάδος έπαιζε σε όλες τις θέσεις, ήταν πολύ σημαντικός. Όπως και άλλοι παίκτες. Όταν πας σε άλλη ομάδα παρασύρεσαι. Στην Ιταλία οι μικρές ομάδες χώριζαν τους ποδοσφαιριστές τους ανά πεντάδες. Χώριζαν τις ομάδες σε 2-3 καλούς και 2-3 κακούς. Στις ομάδες που έπαιζαν οι τρεις καλοί παρέσερναν τους άλλους δυο. Αν άξιζε κανείς, θα το έδειχνε».

Για τους ευρωπαϊκούς αγώνες του ΠΑΟΚ: «Ήταν διαφορετικά τότε και τώρα. Εκτός από 3-4 ομάδες δεν έχουν πολύ μεγάλες διάφορες. Τότε παίρναμε λίγους ξένους που θα έκαναν τη διαφορά. Τώρα όλοι οι παίκτες είναι ίδιοι. Έχουμε 10 ξένους και έναν Έλληνα. Θέλουμε μεγάλες ομάδες στην Τούμπα. Τώρα με τους μάνατζερ οι παίκτες μπορεί να προωθηθούν».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.