Γκιτσιούδης: «Πανέξυπνος ο Πασχαλάκης, ρίσκο αν ο ΠΑΟΚ πάει σε άλλο τερματοφύλακα»

Metrosport Team26 Φεβρουαρίου 2022

Ο Γιάννης Γκιτσιούδης μίλησε στο Metropolis 95.5 για την καθοριστική εμφάνιση του Πασχαλάκη στον αγώνα του ΠΑΟΚ με την Μίντιλαντ.

«Ο Πασχαλάκης τραβάει πάντα την προσοχή και ξέρει να διαχειρίζεται την επιτυχία. Είναι πανέξυπνος. Το άξιζε. Εμένα προσωπικά δεν μου αρέσουν τα πολλά πολλά, εμείς ήμασταν συνεσταλμένοι. Έτσι μάθαμε. Για τον τερματοφύλακα είναι μεγάλη υπόθεση η ψυχολογία, πέρα από τα προσόντα του. Όταν βλέπεις τον άλλον να έρχεται για γκολ και βλέπει την εστία τρία μέτρα και λέει μέσα του «που πας...» Η πίεση στον ΠΑΟΚ είναι μεγάλη. Καμιά φορά, βέβαια, δημιουργούσε μόνος του αμφιβολίες, αλλά ξαναέμπαινε και έπαιζε και την ξεπερνούσε» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Είναι πολύ γυμνασμένος, από τους πιο γυμνασμένους που έχω δει. Και με την εμπειρία που αποκτάει γίνεται ακόμη καλύτερος. Όσον αφορά το συμβόλαιο, από την διοίκηση δεν ξέρω τι έχω στο μυαλό τους. Μπορεί να θέλουν να πάρουν δύο μέτριους ή έναν μικρό σε ηλικία. Ο Πασχαλάκης αν είχε λυθεί αυτό το θέμα μπορεί να ήταν ακόμη πιο καλός. Αλλά είναι θέμα σχεδιασμού. Πιστεύω, όμως, ότι θα τον κρατήσουν.

Ο Πασχαλάκης ξεκίνησε με μικρό συμβόλαιο. Πάντα υπήρχε μία διπλή γνώμη για την αξία του. Έχει τύχει σε πολύ καλά χρόνια στον ΠΑΟΚ και έχει καλούς συμπαίκτες. Είναι δεμένοι μεταξύ τους και βοηθιούνται. Το λιγότερο νομίζω πρέπει να πάρει αυτά που παίρνει τώρα. Μπορεί να πας σε έναν άλλον με λίγο περισσότερα χρήματα αλλά θα είναι ρίσκο. Αν θα πάρεις όλους τους μεγάλους τερματοφύλακες που πέρασαν από τον ΠΑΟΚ τα επιτεύγματα του Πασχαλάκη δεν μπορούμε να τα φτάσουμε. Μιλάμε πάντα για την συνολική παρουσία. Με τα προσόντα του θα μπορούσε να είναι από τους καλύτερους στην Ευρώπη.»

Ρωτήθηκε, τέλος, για τα παιχνίδια με την Γάνδη: «Πιστεύω ότι μπορούμε. Αν είμαστε σοβαροί και δείξουμε καλό πρόσωπο, με καλό τον Πασχαλάκη και τους παίκτες κλειδιά, έχουμε τις δυνατότητες.»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.