Γκενκ - ΑΕΚ 0-2: Με νίκη και καλή εικόνα στο πρώτο φιλικό

Κωστής Παναγιώτου16 Ιουλίου 2022

Στο ανεπίσημο ντεμπούτο του Ματίας Αλμέιδα στον πάγκο της ΑΕΚ, η Ένωση επικράτησε στο πρώτο φιλικό επί ολλανδικού εδάφους της Γκενκ, με δύο τέρματα, ενώ ανά διαστήματα φανέρωσε καλή εικόνα.

Από τα νέα στοιχεία των "κιτρινόμαυρων" ξεχώρισε η πίεση μπροστά και το συνεχόμενο πρέσινγκ στη μπάλα, όταν εκείνη χανόταν. Επίσης, οι φίλοι της ομάδας είχαν την ευκαιρία να δουν και τα νέα αποκτήματα της ΑΕΚ για πρώτη φορά, με τον Γκατσίνοβιτς και τον Γιόνσον να ξεκινούν βασικοί και τον Πινέδα να μπαίνει ως αλλαγή.

Να θυμίσουμε πως για τους Βέλγους το φιλικό ήταν πρόβα τζενεράλε μια εβδομάδα πριν την έναρξη των υποχρεώσεων στο βέλγικο πρωτάθλημα.

Το 1-0 για την ομάδα του Αλμέιδα ήρθε μόλις στο 3ο λεπτό, μετά από εκτέλεση φάουλ ο Μήτογλου έπιασε την κεφαλιά, με τον Μουνιός να προσπαθεί να διώξει τη μπάλα από την μεγάλη περιοχή της Γκενκ, αλλά να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας του.

Στο 32ο λεπτό η ΑΕΚ πέτυχε και δεύτερο τέρμα, με τον Μήτογλου πάλι πρωταγωνιστή, καθώς ο Έλληνας αμυντικός αυτή τη φορά χρίστηκε σκόρερ με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Η σύνθεση της ΑΕΚ στο πρώτο μέρος: Αθανασιάδης, Τζαβέλλας, Σιμάνσκι, Μήτογλου, Ρότα, Τσούμπερ, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Μάνταλος, Λιβάι Γκαρσία, Αραούχο. Ενώ στο δεύτερο πέρασαν οι: Χατζηεμμανουήλ, Μισλέν, Κορνέζος, Λάτσι, Μοχαμάντι, Μουστακόπουλος, Πινέδα, Μπότος, Μαχαίρας (75' Τζ. Γκαρσία), Γιούσης (81' Ραντόνια), Κοσίδης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.