Γκάτζιου: «Στόχος μας και φέτος το νταμπλ»

Τάνια Δήμου10 Φεβρουαρίου 2020

Η Βασιλική Γκάτζιου, ή “Βάσια” όπως την αποκαλούν οι συμπαίκτριες της , ήταν η αποκάλυψη του μεγάλου τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας. Η 23χρονη αριστερόχειρας του ΠΑΟΚ με 11γκολ ήταν η πρώτη σκόρερ στον αγώνα με τη Νέα Ιωνία και συνέβαλλε τα μέγιστα στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας. Για την Βάσια αυτό ήταν και δεύτερο συνεχόμενο κύπελλο και ο τρίτος συνολικά τίτλος με τη φανέλα του Δικεφάλου.

Η Βασιλική Γκάτζιου κατάγεται από την Καστοριά όπου και έκανε τα πρώτα της βήματα στο χάντμπολ. Ακολούθησε η μεταγραφή της στο Πανόραμα από όπου το 2017 πήρε μεταγραφή στον ΠΑΟΚ.

Παράλληλα με την ενασχόληση της με το χάντμπολ η Βασιλική Γκάτζιου σπουδάζει τουριστικές επιχειρήσεις στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας γεγονός που την αναγκάζει να συνδυάζει σπουδές με πρωταθλητισμό.

Για το αν το παιχνίδι του τελικού ήταν εύκολο ή το έκαναν τα κορίτσια του ΠΑΟΚ να μοιάζει τόσο εύκολο η Βάσια Γάτζιου δήλωσε: «Το τελικό σκορ δεν μαρτυράει τις δυσκολίες του αγώνα. Προσπαθήσαμε πολύ για να καταφέρουμε να κατακτήσουμε το κύπελλο. Στο ματς του πρωταθλήματος δεν παίξαμε καλά και αυτό μας έκανε να είμαστε πιο συγκεντρωμένες. Πολύ σημαντικό ρόλο στην απόδοση μας έπαιξε και η παρουσία του κόσμου, ο οποίος μας έδωσε τρομερή ώθηση.

Όλη την εβδομάδα δουλέψαμε πολύ σκληρά, παρακολουθήσαμε πολλά παιχνίδια στο βίντεο για να διορθώσουμε τα λάθη μας. Μπήκαμε από την αρχή πολύ συγκεντρωμένες στο παιχνίδι, επιβάλλαμε από την αρχή το ρυθμό μας και τον κρατήσαμε καθ΄ όλη τη διάρκεια».

Σε ερώτηση για το αν συμφωνεί με τη δήλωση του προπονητή της Δημήτρη Πελεκίδη ότι το παιχνίδι κρίθηκε στην άμυνα η δεξιά εξτρέμ του ΠΑΟΚ ήταν ξεκάθαρη: «Συμφωνώ απόλυτα. Τα παιχνίδια αυτά κερδίζονται από την άμυνα. Εμείς απλά βοηθάμε από την επίθεση».

Όσο για τη δική της πολύ καλή εμφάνιση η ταλαντούχα αθλήτρια πρόσθεσε: «Είμαι πολύ χαρούμενη που βοήθησα την ομάδα μου να πετύχει το στόχο της που δεν ήταν άλλος από την κατάκτηση του Κυπέλλου. Σήμερα θα χαρούμε την επιτυχία μας και από αύριο τα κεφάλια κάτω γιατί ο επόμενος στόχος μας είναι η κατάκτηση του Πρωταθλήματος».

Για το αν πιστεύει ότι και στους τελικούς του πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ θα κληθεί να αντιμετωπίσει τη Νέα Ιωνία η Βάσια Γκάτζιου, τόνισε: «Είναι πολύ πιθανό. Η Νέα Ιωνία είναι μια πολύ καλή ομάδα και το τελευταίο διάστημα πραγματοποιεί ολοένα και καλύτερες εμφανίσεις».

«Αφιερωμένο στον κόσμο μας»

Το Σάββατο που μας πέρασε πολλοί φίλοι του ΠΑΟΚ ταξίδεψαν στη Βέροια προκειμένου να στηρίξουν την ομάδα του Δημήτρη Πελεκίδη να κατακτήσει το Κύπελλο. Αυτός είναι και ο λόγος που η Βασιλική Γκάτζιου θέλησε να αφιερώσει αυτό το Κύπελλο στον κόσμο του ΠΑΟΚ: «Αυτό το Κύπελλο θέλω να το αφιερώσω στους οπαδούς μας που ήρθαν στη Βέροια και μας έδωσαν δύναμη. Πραγματικά ένιωσα πολύ όμορφα. Μας έδωσαν πάθος και κουράγιο να πάρουμε το Κύπελλο. Ελπίζω να συνεχίσουν να μας στηρίζουν και εμείς θα δώσουμε το καλύτερο μας εαυτό για να τους ανταμείψουμε με το «νταμπλ».

Όσο για το πως αισθάνεται που έχει συμπαίκτρια της στον ΠΑΟΚ , την Αγνή Ζυγούρα, με την οποία τους συνδέει χρόνια φιλία αφού κατάγονται και οι δύο από την Καστοριά η 23χρονη αθλήτρια είχε να πει: « Ό,τι καλύτερο. Η Αγνή με βοηθάει σε όλα. Όπου έχω αμφιβολίες αυτή συμβουλεύομαι. Είναι εξαιρετική χαίρομαι που μαζί στον ΠΑΟΚ».

Αναφορικά με το ποιοι είναι οι προσωπικοί της στόχοι και αν αισθάνεται δικαιωμένη για την επιλογή της να συνεχίσει την καριέρα της στον ΠΑΟΚ η Βασιλική Γκάτζιου, είχε να πει: «Αισθάνομαι πολύ καλά που παίζω στον ΠΑΟΚ. Τα χρόνια αυτά που παίζω στην ομάδα νιώθω ότι εξελίσσομαι σαν αθλήτρια. Δουλεύω με πολύ καλούς προπονητές και αυτό με βοηθάει να βελτιώνομαι σε ατομικό επίπεδο. Νιώθω ότι υπάρχει τεράστια διαφορά στην απόδοση μου. ΄Εξάλλου, οι περσινοί τίτλοι για μένα ήταν η πρώτοι στην καριέρα μου. Ο στόχος μου είναι να βελτιωθώ ακόμα περισσότερο και γιατί όχι κάποια στιγμή να παίξω στο εξωτερικό. Φυσικά θέλω να συνεχίσω να αγωνίζομαι στην Εθνική ομάδα».

Όσο για το πως είναι το κλίμα στα αποδυτήρια και πως κυλάει η συνεργασία με το προπονητικό τιμ καθώς η χρονιά ξεκίνησε με την ξαφνική αποχώρηση του Δημήτρη Δημητρούλια που πέρυσι οδήγησε την ομάδα στο νταμπλ , η Βασιλική Γκάτζου. «Σίγουρα στην αρχή η αποχώρηση του Δημητρούλια μας στοίχισε. Ευτυχώς όμως για εμάς την ομάδα ανέλαβαν δύο πολύ έμπειροι προπονητές ο Δημήτρης Πελεκίδης και ο Βακάλης που ουσιαστικά συνέχισαν το έργο του. Το κλίμα στα αποδυτήρια είναι πολύ καλό και αυτό βγαίνει και μέσα στο παρκέ».

Όσο για το πως καταφέρνει να συνδυάζει τις σπουδές με τον πρωταθλητισμό η ταλαντούχα αθλήτρια είπε: «Όλα γίνονται πρόγραμμα. Με την ομάδα έχω κάθε μέρα προπόνηση και τα πρωινά πηγαίνω στη Λάρισα στη σχολή μου».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.