Γκαρσία vs Φερέιρα!

Αρις Νικολάκης24 Απριλίου 2021

Αμάν πια με την χρέωση του 3-4-3 στον Αμπέλ Φερέιρα. Και να μας συμπαθούν, όσοι διαφωνούν αλλά… Δεν το ανακάλυψε ο Πορτογάλος. Δε το έφερε στην Τούμπα στον ΠΑΟΚ με… παρθενογένεση. Κι αυτό ήταν η αιτία του κακού για τον ΠΑΟΚ και για τον Αμπέλ Φερέιρα. Αυτό το 3-4-3 πλήρωσε τότε κι η ομάδα κι ο προπονητής της.

Έφταιξε η εφαρμογή του; Έφταιξε η επιλογή παικτών; Έφταιξε η έλλειψη προσαρμογής; Ό, τι και να έλειψε, η ζημιά έγινε. Και την πλήρωσε ακριβά… Πανάκριβα την πλήρωσε ο ΠΑΟΚ. Χάθηκαν πολυτιμότατοι βαθμοί. Χάθηκαν οι πάμπολλες ελπίδες πρόκρισης στους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Με λίγα λόγια; Χάθηκε η χρονιά.

Ο Πάμπλο Γκαρσία ρίσκαρε με την ξανά μανά χρήση του. Ο ΠΑΟΚ πήρε δυο νίκες εξαιρετικότατης βαθμολογικής σημασίας στα πλέι οφ. Κι έτσι εξελίσσεται με υπεράνθρωπη προσπάθεια να διασωθεί, οτιδήποτε διασώζεται από τη χαμένη χρονιά στο Πρωτάθλημα. Μεταξύ μας, δε; Είναι και θέμα μαγκιάς η εξέλιξη στο… Γκαρσία vs Φερέιρα!

Κι επειδή όλοι, μα όλοι ανεξαιρέτως εκ του αποτελέσματος κρινόμαστε… Σε ό, τι αφορά το 3-4-3 ως επιτυχημένος κρίνεται ο Πάμπλο Γκαρσία (επί του παρόντος, τουλάχιστον…) κι ως αποτυχημένος ο Αμπέλ Φερέιρα. Για τον Πορτογάλο ο κύκλος στην Τούμπα έχει κλείσει οριστικά κι αμετάκλητα. Για τον Ουρουγουανό υφίστανται τεράστια περιθώρια να μείνει καιρό, πολύ καιρό ανοικτός.

Και να μας συμπαθούν – επιμένουμε – όσοι διαφωνούν!

Όλα λοιπόν, εξαρτώνται κι από την διαχείριση των αγώνων κι από την επιλογή των παικτών γι’ αυτούς, Είτε με ένα, είτε με το άλλο σύστημα… Η ανάγκη νικών για τον ΠΑΟΚ στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο είναι ζωτικής σημασίας. Και στην συνταγή του για κάθε αγώνα ξεχωριστά και για κάθε σύστημα είναι άκρως απαραίτητα υλικά η ωριμότητα κι η σοβαρότητα!

ΥΓ 1 : Είμαστε απόλυτα σίγουροι πως στην ευρύθμως - στα πάντα, όλα - λειτουργούσα ΚΑΕ ΠΑΟΚ, λαμβάνονται όλα τα μέτρα προστασίας για τον Κορωνοϊό. Εν τούτοις δεν είναι καλή η εικόνα στελεχών της σε πολλά στιγμιότυπα εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων δίχως μάσκα κι αποστάσεις…

ΥΓ 2: Παρεμπιπτόντως… Ποιος να μπορεί , να πει κουβέντα στην ΚΑΕ; Εορτάζει πανηγυρικά δύο φορές την ίδρυση του ΠΑΟΚ. Και στις 12 και στις 20 Απριλίου. Δε χαλά τον εορτασμό μήτε του Ερασιτέχνη, μήτε της ΠΑΕ! Η συγκλονιστική της ταπεινότητα είναι ένα από τα υλικά της συνταγής της επιτυχίας της.

ΥΓ 3 : Κι εδώ πού τα λέμε… Μία αναπνοή χωρίζει την έδρα του Ερασιτέχνη από της ΠΑΕ. Είμαστε απόλυτα βέβαιοι πως μέχρι πριν την πάρουν, θα βρουν τρόπο για τον κοινό εορτασμό των γενεθλίων του ΠΑΟΚ. Αν και δεν είναι πρωτοφανές γεγονός. Κι η Βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου και άλλων Βασιλείων της Κοινοπολιτείας των Εθνών, η Ελισάβετ Β΄ δυο φορές γιορτάζει τα γενέθλια της!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.